Pas cu pas spre civilizație. Tehnica Walking Rope împarte România în două tabere

Pas cu pas spre civilizație. Tehnica Walking Rope împarte România în două tabere

De la începutul anului școlar, mediul virtual este bombardat în fiecare zi cu imagini “greu de suportat”, chiar “halucinante” pentru unii cetățeni.

Mult controversata imagine, care prezenta un grup de elevi trași de o sfoară, a stârnit o adevărată revoltă în rândul unor părinți și nu numai, care considerau această tehnică cu adevărat barbară, umilitoare, fără a înțelege de fapt rolul ei.

Considerată de mulți o exagerare, tehnica Walking Rope, pentru că așa se numește, se folosește în străinătate de zeci de ani, cu scopul de a oferi siguranță copiilor. În felul acesta, micuții păstrează o distanță sigură între ei, fără să se accidenteze iar dascălul poate gestiona mai bine grupul de copii în zonele aglomerate.

În România tehnica Walking Rope a fost de curând împrumutată de cadrele didactice dar utilizarea ei este deocamdată contestată de unii.

“Dezolant, cumplit. Ridicați capul , buburuzelor! Nu vă fie frică”, este doar unul dintre miile de comentarii postate pe rețelele de socializare, cetățeanul fiind impresionat de “modul barbar” în care erau coordonați elevii.

Pe de altă parte însă, în tabăra adversă, susținătorii acestei idei nu sunt deloc deranjați și cred că este “un mare circ, un mare tam-tam pentru nimic”, după cum a comentat un internaut.

 

Spune-ne opinia ta