Ore de educație financiară în școli (fotogalerie)

Ore de educație financiară în școli (fotogalerie)

Banca Națională a României, în parteneriat cu Ministerul Educației și Inspectoratele Școlare Județene, a desfășurat în 18 octombrie 2022, o lecție națională de educație financiară cu scopul creșterii nivelului de conștientizare a importanței educației financiare în rândul elevilor.

În cursul dimineții, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a susținut o lecție de educație financiară pentru aproximativ 50 de elevi de clasa a VIII-a din București, cu care a discutat pe durata unei ore despre istoria banilor și a băncilor.

Echipele de educație financiară din sediul central și din toate sucursalele și agențiile BNR din țară au interacționat cu elevi și cadre didactice de la unități de învățământ din toate județele țării, într-un efort care a cumulat 1.476 unități școlare și 5.548 clase de elevi din ciclul primar, gimnazial și liceal cu un total de 136.082 participanți.

Susținerea activităților de educație financiară pentru unitățile de învățământ din județul Botoșani au revenit reprezentaților BNR Agenția Suceava, participând 57 de școli, cu un număr de 191 clase din care 92 clase din mediul urban și 99 clase din mediul rural, astfel, 4048 de elevi au avut acces la informații despre cum să-și facă un buget sau cum pot economisi bani.

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani sprijină prin acțiunile sale importanța educației financiare.






 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1168

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9751

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1307

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...