Onorăm dascălii: Profesorii din Botoșani care schimbă mentalităţi prin exemplul personal!

”Au ştiut să descopere şi să dezvolte măreţia din fiecare copil, au găsit instrumente practice pentru a-şi adapta stilul de predare în funcţie de nevoile elevilor, i-au ajutat să meargă înainte cu încredere, să pună accent pe colaborare şi nu pe competitivitate, au investit timp în relaţia  cu elevii lor, să-i cunoască şi să-i asculte”.

Onorăm dascălii: Profesorii din Botoșani care schimbă mentalităţi prin exemplul personal!

 Profesorii Elena și Mihai Toma  Foto: Facebook / Salvaţi Vârfu Câmpului de la necunoaştere

Doamna Elena Toma a absolvit Liceul Pedagogic în anul 1963 şi Universitatea ”Al.I. Cuza” Iaşi, Facultatea de Limba şi literatura română, în anul 1968. În perioadele 1972-1980, 1984-1988 a îndeplinit funcţia de director de şcoală la Ionăşeni.

Profesorul Mihai Toma s-a născut pe 7 noiembrie 1944, a absolvit Liceul Pedagogic în anul 1963 şi Universitatea ”Al.I. Cuza” Iaşi în anul 1968. A predat la şcoala din Ionăşeni matematica, unde a fost şi director în perioadele 1980-1984 şi 1988-1993.

Potrivit mărturiilor împărtășite de prof. Aristide Zub, aceşti doi oameni au fost profesori execţionali.

În timpul cât au condus şcoala, sistemul educational a înflorit, reflectându-se în progresul şi performanţa elevilor. Au contribuit personal la dotarea şcolii din Ionăşeni, au organizat cercuri educative, au revoluţionat comunitatea de profesori şi învăţători, ridicând calitatea în educaţie şi prestigiul şcolii.

”Profesorii Toma, transmite Aristide Zub, au ştiut să descopere şi să dezvolte măreţia din fiecare copil, au găsit instrumente practice pentru a-şi adapta stilul de predare în funcţie de nevoile elevilor, i-au ajutat să meargă înainte cu încredere, să pună accent pe colaborare şi nu pe competitivitate, au investit timp în relaţia  cu elevii lor, să-i cunoască şi să-i asculte. Sunt doi oameni minunaţi care şi-au dat seama că ei au, de fapt, cea mai mare putere de a schimba lucrurile într-o şcoală. Nu putem decât să le mulţumim şi să le urăm viaţă lungă şi liniştită”, a precizat Maria Moroșanu, pe un grup dedicat comunității din Vârfu Câmpului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
20

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
47

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
101

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...