O singură notă de 10 la definitivat, în Botoșani. Sunt candidați cu note de 3 și 4

Pentru a promova examenul, candidații trebuie să aibă cel puțin media 8. 

O singură notă de 10 la definitivat, în Botoșani. Sunt candidați cu note de 3 și 4

Un singur candidat de la examenul de definitivat a reușit să obțină nota 10 la proba scrisă a acestui examen. Rezultatele au fost publicate pe site-ul definitivat.edu.ro și sunt note de la 3 până la 9,99, în Botoșani.

Examenul național de definitivare în învățământ cuprinde două probe. Prima probă, care este eliminatorie și constă în evaluarea activității profesionale la nivelul unității de învățământ, evaluarea portofoliului profesional personal și în susținerea a cel puțin două inspecții la clasă. A doua probă este cea a examinării scrise.

Candidații susțin proba scrisă în baza unei tematici și a unei bibliografii aprobate de Ministerul Educației, pentru fiecare specialitate în parte.

Pentru a putea promova examenul și să dobândească titlul de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar, candidații trebuie să aibă cel puțin media 8.

Alexandra-Diana Verniceanu este singurul candidat, din Botoșani, cu nota 10 la definitivat. Aceasta a susținut examenul la limba franceză. Mai sunt și profesori care au luat nota 3 sau 4.

Persoanele care nu promovează examenul de definitivare în învăţământ pot fi angajate în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar numai pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant.

Contestațiile se depun în zilele de 25 (până la ora 20:00) și 26 iulie (până la ora 12:00). Rezultatele finale vor fi publicate pe data de 1 august.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
236

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
278

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
184

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...