O școală din Botoșani a avut o promovabilitate de doar 7,69% la simularea Evaluării Naționale. Media notelor din școală a fost mai mică de 4

O școală din Botoșani a avut o promovabilitate de doar 7,69% la simularea Evaluării Naționale. Media notelor din școală a fost mai mică de 4

O şcoală din municipiul Botoşani a avut cel mai scăzut procent la simularea Evaluării Naţionale pentru clasa a VIII-a, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, citate de Agerpres.

Şcoala Gimnazială "Sfânta Maria" a avut o promovabilitate de doar 7,69%, iar media notelor la această unitate de învăţământ a fost de 3,89.

Într-un clasament al celor mai slabe şcoli din Botoşani, întocmit de IŞJ pe baza promovabilităţii la simularea la Evaluarea Naţională, Şcoala Gimnazială nr. 1 Dumeni de află pe poziţia a doua cu o rată de promovare de 10,34% şi o medie a notelor de 3,73, iar Şcoala Gimnazială "Dimitrie Brândză" din Viişoara se află pe poziţia a treia cu o promovabilitate de 11,11% şi o medie a notelor de 3,17.

În ceea ce priveşte cele mai bune unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani, pe primul loc s-a situat Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", cu o promovabilitate de 100% şi o medie a notelor de 8,53.

Pe locul al doilea s-a situat Colegiul Naţional "AT Laurian" tot cu promovabilitate de 100%, dar cu o medie a notelor mai scăzută - 8,10. A treia unitate de învăţământ a fost Liceul Teoretic "Dr. Mihai Ciucă" Săveni, cu o rată de promovare de 100%, dar cu o notă medie de 7,08.

Niciun elev de clasa a VIII-a din judeţul Botoşani nu a obţinut media 10 la simularea examenului de Evaluare Naţională, iar rata de promovare generală la nivelul judeţului Botoşani este de 56,34%.

La Limba şi literatura română procentul de promovare a fost de 65,21%, însă niciun elev care a susţinut această probă nu a primit nota maximă. În acelaşi timp, la Matematică, procentul de promovare a fost de 49,28%, 16 elevi fiind notaţi cu 10.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
750

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
70

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
295

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...