O elevă din Botoșani a intrat la liceu fără examen, vezi cum a reușit!

Astăzi a avut loc proba scrisă la limba și literatura română din cadrul examenului de Evaluare Națională.

O elevă din Botoșani a intrat la liceu fără examen, vezi cum a reușit!

Marți, 25 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (Limba și literatura română) – sesiunea 2024.

La nivelul județului Botoșani au fost prezenți 3472 de candidați din cei 3650 înscriși. Nu s-au prezentat la examen 178 de candidați (4,87%).

Inițial, au fost 3651 de candidați înscriși, dar o absolventă de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani a ales să se înscrie în cl. a IX-a fără a susține examenul de Evaluare Națională, în baza premiilor la olimpiadele naționale, conform OME nr. 3939/29.02.2024. Eleva a obținut Premiul I la Olimpiada de limba și literatura română – Etapa națională 2024.

Nu au fost candidați eliminați pentru tentative de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro , la ora 15:00.

Următoarea probă scrisă (Matematică) va avea loc joi, 27 iunie 2024.

Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 3 iulie 2024.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie 2024.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu pe zeci de hectare de culturi dintr-o localitate din Botoșani, au intervenit pompierii! (Video)

Vineri, 28 Iunie 2024
567

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere. Aceștia au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extin...

Ce pericole ne pândesc dacă ne rezervăm vacanțele pe internet!

Vineri, 28 Iunie 2024
86

Una dintre cele mai mari platforme de rezervare a cazării anunță că au crescut tentative de fraudă online cu 900%. Cel mai frecvent, oamenii sunt păcaliți să își dea datele de pe cardur...

Peste 10.000 de locuri scoase la concurs de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, filială și la Botoșani!

Vineri, 28 Iunie 2024
263

Absolvenții de liceu au la dispoziție 4.150 de locuri la buget și 4.012 locuri cu taxă. Dintre locurile la buget, 101 locuri sunt alocate pentru absolvenți de licee din mediul rural, 30 pentru et...