Noua lege a învăţământului preuniversitar vine cu noi obligaţii pentru părinţi

Noua lege a învăţământului preuniversitar, care intră în vigoare pe 2 septembrie, vine cu noi obligaţii pentru părinţi.

Ei vor putea lua legătura cu profesorii doar în intervalul orar stabilit prin regulamentul de organizare şi funcţionare al unităţii de învăţământ. Totodată, la înscrierea copilului la creşă, grădiniţă sau şcoală, directorul respectivei unităţi de învăţământ va semna un contract educaţional cu părinţii elevului.

Semnarea unui contract educaţional este una din obligaţiile pe care părinţii o au odată cu înscrierea copilului într-o unitate de învăţământ. Contractul prevede drepturile şi obligaţiile reciproce ale părţilor, garantând drepturile copiilor.

În funcţie de specificul fiecărei unităţi, pot fi adăugate şi alte clauze a căror natură nu poate afecta interesul antepreşcolarului, preşcolarului sau al elevului. Părinţii au obligaţia de a înscrie copilul la şcoală şi de a asigura frecventarea cu regularitate şi conform programului a cursurilor şcolare, scrie Rador.

De asemenea, elevul trebuie întreţinut astfel încât să fie asigurate condiţiile necesare finalizării studiilor. O altă obligaţie este cea de a păstra legătura cu cadrele didactice sau, după caz, cu conducerea unităţii de învăţământ, pentru monitorizarea progresului elevului.

Totodată, copilul trebuie sprijinit să se integreze în colectivul şcolii, dar să şi respecte regulamentul de organizare şi funcţionare al unităţii de învăţământ în care acesta este în scris. Legea mai prevede că părinţii vor putea contacta personalul şcolii în intervalul orar stabilit prin regulamentul de organizare şi funcţionare al unităţii de învăţământ. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime după remiza de la Craiova: ”Batem Clujul săptămâna viitoare!” / Ce spune despre Ongenda

astăzi, 08:24

La capătul celor 90 de minute, Universitatea Craiova și FC Botoșani au împărțit punctele. Moldovenii au avut însă o ocazie imensă în timpul jocului prin Hervin Ongenda, care a...

O șoferiță a bătut în poarta ISU după ajutor, cum au reacționat pompierii! (Foto)

astăzi, 08:04

O șoferiță a cărei mașină a făcut pană la una din roți, la marginea orașului Flămânzi, a fost ajutată de pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi să-și remedieze defecțiun...

Remus Tanasă: Cugetări aproape marginale despre Botoșani

astăzi, 07:45

Există episoade, epoci și evenimente istorice despre care știm că le știm. Totodată, există alte episoade, epoci și evenimente despre care știm că nu le știm. Și mai există episoade, epoc...