Motive de mândrie pentru județul Botoșani. Un elev din Darabani a câștigat locul I la Olimpiada Națională de Istorie

Motive de mândrie pentru județul Botoșani. Un elev din Darabani a câștigat locul I la Olimpiada Națională de Istorie

Școala dărăbăneană a înregistrat în aceste zile o performanță istorică. Pentru prima dată, un elev din Darabani a câștigat locul I la Olimpiada Națională de Istorie, scrie ziarul darabaneni.ro.

Luni, 19 aprilie 2022, în Sala mare a Palatului Culturii din Târgu Mureș a avut loc, de la orele 18:00, festivitatea de deschidere a ediției a XLIII-a Olimpiadei Naționale de Istorie. După doi ani de pandemie, 200 de elevi din toate județele țării au dat măsura pasiunii lor pentru cunoașterea trecutului.

Printre aceștia s-a numărat și Rareș Mandache, de numele căruia se leagă cea mai mare performanță a școlii din Darabani la disciplina Istorie. Elev în clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială „Leon Dănăilă” din Darabani, acesta s-a calificat la faza națională a competiției după ce a obținut locul I la faza județeană, ce a avut loc pe 12 martie. Rareș a confirmat rezultatul obținut anterior și a reușit performanța extraordinară de a urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Olimpiadei Naționale de Istorie după obținerea celor 96,5 puncte.

Un rol important în atingerea rezultatului lui Rareș Mandache l-a avut profesorul Lucian Florea care, foarte încântat de performanța elevului său, a transmis pe pagina sa de socializare că, „Rareș Mandache, elev în clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială "Leon Dănăilă" Darabani, a obținut LOCUL I, pe țară, la Olimpiada de ISTORIE, de la Târgu Mureș, punând micul nostru oraș pe harta istoriei naționale! Este cel mai bun rezultat obținut de un elev al școlii noastre, în urma unei participări la etapa națională!!! Te felicit, Rareș și îți doresc ca Dumnezeu să îți îndrume pașii către noi succese, pentru că le meriți, din plin! Cu prețuire, profu' de istorie”.

„Când am părăsit funcția de director al Școlii Gimnaziale "Leon Dănăilă", am declarat pentru Darabaneni.ro că mă reîntorc la catedră cu gândul de a inocula în mintea și în sufletele elevilor pasiunea și dragostea pentru istorie. Iar rezultatele meritorii obținute la olimpiadele și concursurile școlare, din 2017 până prezent, culminând cu rezultatul de excepție, obtinut de Rareș, vin să confirme, în totalitate, spusele de atunci. Sunt mândru ca dărăbănean, ca botoșănean, ca profesor de istorie, ca părinte, de rezultatele obținute și sincer, imi doresc, din toată inima, ca acestea să se constituie în vii exemple pentru toți elevii școlii dărăbănene. Doamne-ajută!” a declarat pentru ziarul online al orașului Darabani, profesorul Florea. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
44

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
45

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
298

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...