Mobilitate realizată cu un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr.1 din Albești (fotogalerie)

Mobilitate realizată cu un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr.1 din Albești (fotogalerie)

A treia mobilitate a proiectului „WE ARE BETTER WITH STEAM” cu nr. de înregistrare: 2020-1-RO01-KA229-080262_1, din cadrul programului Erasmus+ KA229 , a avut loc în Reyhanlı, Turcia în perioada 26-31 septembrie, 2022.

La această mobilitate au participat elevi din șase țări partenere: Turcia, Bulgaria, Italia, Macedonia de Nord, Portugalia și România ( țara coordonatoare). Elevii din fiecare țară parteneră au fost implicați în activități STEAM în care au avut ocazia să îndeplinească obiectivele specifice ale Programului Erasmus +, să-și dezvolte abilitățile de comunicare în limba engleză și a competențelor de utilizare a instrumentelor IT.

Ziua 1- Am fost intampinati cu mare bucurie de profesorii si elevii școlii din Turcia care ne-au dăruit buchete de flori, orchestra școlii a interpretat câtece specifice culturii lor, iar apoi ne-au prezentat dansuri traditionale locale. Mai târziu elevii au participat la o activitate în care au realizat din mozaic literele care formează cuvântul STEAM. În cea de-a doua parte a zilei fiecare partener a prezentat elevilor din școala gazdă un instrument web 2, pe care îl folosesc în cadrul lecțiilor.

Ziua 2- Turul orașului Iskenderun, iar după amiază au vizitat un centru STEAM, unde au participat la activități STEAM, iar în final au avut și ocazia șă vadă cum sunt imprimate obiectele 3D.

Ziua 3- Ne îmbogățim cunoștințele despre istoria și cultura Turciei, vizitând muzeul ANTIOCH MOSAIC MUSEUM, biserica Sf. Petru și cascada din HARBİYE.

Ziua 4- Elevii au vizitat planetarium din Hatay unde au observant planetele cu telescopul conform calendarului evenimentelor astronomice, iar după amiaza au realizat lucrari de arta prin tehnica Ebru Art , după care au realizat mașinuțe din materiale reciclabile.

Ziua 5- După un mic dejun traditional, au fost prezente din nou dansuri tradiționale turcești, ulterior au avut ocazia să împărtășescă impresiile din timpul mobilității, după care a urmat ceremonia de înmânare a certificatelor.

Toți participanții la mobilitate au fost implicați activ pe tot parcursul ei și au concluzionat faptul că tema stabilită în proiect a fost îndeplinită cu succes.

(Comunicat de presă)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Actriţa Sanda Toma a murit la 88 de ani

Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022
186

Acriţa Sanda Toma a încetat din viaţă, sâmbătă, la vârsta de 88 de ani. Ea a fost considerată „unul dintre membrii cei mai importanți ai familiei Teatrului de Comedie&rd...

Polițiștii de frontieră, duși la pușcărie pentru familiarizare

Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022
207

Un nou scandal a izbucnit în Ministerul de Interne după ce a fost semnat un protocol între Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), Inspectoratul General al Poliției de Fronti...

Laurienii au spus „prezent” voluntariatului pentru vitamine (fotogalerie)

Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022
303

Câteva sute de kilograme de fructe și legume au fost donate de laurieni la finalul acestei săptămâni grație campaniei inițiate de Direcția Generală de Învățământ Preu...