Ministrul Educaţiei a retras ordinul care amâna probele de aptitudini pentru admiterea la liceu

Ministrul Educaţiei a retras ordinul care amâna probele de aptitudini pentru admiterea la liceu

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a retras marţi, la doar o zi după emitere, ordinul prin care se schimba calendarul admiterii în învățământul liceal de stat.

Potrivit ordinului, probele de aptitudini pentru admiterea la liceu 2019 nu se mai desfăşurau pe 15-17 mai, așa cum era în calendarul admiterii, ci se amânau pentru 10-12 iunie. În urma presiunilor din partea sindicatelor şi a organizaţiilor de părinţi, ministrul a renunţat la această modificare, arata stiripesurse.ro.

Sindicaliștii spuneau că, prin acest document, Ministerul Educației amână cu circa o lună desfășurarea probelor de aptitudini, care se vor organiza cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea Națională. De asemenea, prin același act, se amâna până la 30 mai și afișarea locurilor disponibile în licee și școli profesionale, lucru care putea afecta grav și mișcarea de personal, potrivit sursei citate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
40

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
64

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
29

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...