Ministerul Educației a introdus declarația pe propria răspundere pentru școala online. Elevii încep să protesteze

Ministerul Educației introduce două declarații pe propria răspundere, pe care vor trebui să le semneze părinții, elevii și profesorii, potrivit unui document trimis în toate școlile și obținut de Edupedu.ro. În aceste noi formulare, atât cadrele didactice, cât și elevii și părinții ”se obligă” să nu înregistreze / distribuie orele online și să ia toate măsurile pentru a preveni astfel de acțiuni.

​Consiliul Național al Elevilor a protestat deja față de Ministerul Educației după ce acesta a solicitat ca părinții, elevii și profesorii să semneze aceste declaraţii pe propria răspundere prin care se obligă să nu înregistreze sau să distribuie cursurile online.

„Ministerul Educației și Cercetării a lansat două declarații pe proprie răspundere, pentru elevi și părinți, respectiv pentru cadrele didactice. Declarația pentru elevi și părinți invocă două articole din Legea Educației și Ordinul 5545/2020 al ministrului Educației, precum și Codul Penal. Consiliul Național al Elevilor își exprimă indignarea față de prioritățile Ministerului Educației și Cercetării, în timp ce din ce în ce mai unități de învățământ trec în scenariul roșu, fără a avea, însă, infrastructura necesară predării online. Considerăm că aceste declarații sunt redundante, întrucât aspectele menționate în cuprinsul lor sunt extrase din lege, care e, inerent, obligatorie pentru toți actorii sistemului de învățământ”, au transmis reprezentanții elevilor, marți seară, într-un comunicat remis presei.

Ei solicită astfel Ministerului Educației „eliminarea acestor declarații inutile și monitorizarea îndeaproape, prin inspectoratele școlare județene, a activității didactice online a profesorilor, de multe ori inexistentă”.

„În timp ce situația epidemiologică se agravează de la o zi la alta, fapt care va conduce în mod cert spre tranziția către educația online a multor unități de învățământ, Ministerul Educației și Cercetării devine campion național la plimbat hârtii. Aceste declarații sunt complet inutile, întrucât aspectele legale menționate în cadrul acestora sunt deja obligatorii pentru elevi, profesori și părinți. E mult mai ușor să ne facem că facem, decât să rezolvăm problemele concrete din teritoriu. Sunt curios câți elevi care nu au acces la internet vor completa această declarație”, a spus Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, citat în comunicat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Deputatul Marius Budăi a explicat la DC News cum a eliminat pragul la pensii, de 9,4% din PIB, pus în PNRR de către PNL și USR. Au fost implicate și sindicatele europene

astăzi, 20:10

Social-democratul le-a arătat oficialilor europeni că nicio altă țară europeană nu a scris în Planul său pentru Redresare și Reziliență un prag raportat la PIB care să limiteze creșt...

Locuință dintr-o localitate din Botoșani, cuprinsă de flăcări: Proprietarul a suferit arsuri!

astăzi, 19:30

Un incendiu s-a produs, în această după-amiază, într-o casă din localitatea Draxini. Bunurile aflate într-o încăpere au luat foc de la jarul căzut din sobă pe materiale ...

Cosmin Andrei: „Am atins pragul de 10.000 de botoșăneni care au răspuns la consultarea publică privind evacuarea chiriașilor agresivi din Centrul Vechi!”

astăzi, 18:40

„Le mulțumesc tuturor botoșănenilor care au răspuns consultării privind evacuarea chiriașilor scandalagii din Centrul Istoric. În urma susținerii pe care am primit-o de la dumneavoa...