Matematica, o frumuseţe oferită de laurieni!

Dacă vi se pare grea matematica şi vreţi să faceţi progrese fără costuri suplimentare sau chiar fără să apelaţi la ajutorul unui profesor, aveţi la dispoziţie un site creat de laurieni.

Este vorba despre o platformă de învățare a matematicii, ATLmath http://mate.laurian.ro/ , un produs al unui grup de profesori şi elevi ai Colegiului „A.T.Laurian” premiat anul trecut la  Etapa Naţională a concursului „Made for Europe” 2017. Spaţiul virtual de exersare şi testare a fost creat ţn cadrul Proiectului ”A collaborative European inquiry  into Technology Enhanced Mathematical Pedagogy”, finanţat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+, ce s-a derulat în perioada septembrie 2015 – august 2017. Partenerii Colegiului au fost Municipalitatea din Vasteras - Suedia  (coordonator) și UCL Academy din Londra, Marea Britanie.

Contribuţia majoră pentru crearea platformei ATLmath a fost a elevului Claudiu Mitelu, recent devenit student al  Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, îndrumat fiind de profesorul Cerasela Cardaş, unul dintre dascălii de frunte ai colegiului de renume botoşănean. 

Platforma cuprinde un set de probleme rezolvate, dar şi unul de teste bine organizate pe cele două ramuri matematice: algebra şi geometria. În plus, tinerii dornici să înveţe au la dispoziţie variante ale subiectelor pentru Bac, cu tot cu soluţii, precum şi „modul examen” atât pentru Bac cât şi pentru Evaluarea Naţională, în care doritorii pot să-şi testeze cunoştinţele şi skill-urile matematice, cu posibilitatea vizualizării rezultatelor obţinute. 

Proiectul, graţie căruia a apărut site-ul, a făcut posibile şi o serie de articole de cercetare ce pot fi consultate in-line la adresa  https://projecttemp.org/2017/11/01/romanian-researches-from-first-year-of-project/, Sofware-ul educațional Congruenţa triunghiurilor, premiat la Gala Edumanager 2016, lecții de matematică pe diverse platforme online: GeoGebra, Socrative, Zaption, dar şi site-ul proiectului https://projecttemp.org/, creat în colaborare cu partenerii de proiect. Dascălii din Laurian au făcut şi au asistat la prezentări în cadrul conferinţelor găzduite de UCL Academy, Londra, Societatea de Științe Matematice din România, precum şi de colegiul botoşănean. Tot ca produse ale aceluiaşi demers au apărut planuri de lecții digitale, noi resurse Geogebra, realizate de profesorii colegiului şi publicate în cartea „Cercetare europeană colaborativă a utilizării tehnologiei în pedagogia matematicii (TEMP), precum şi chestionare şi studii de impact, interviuri video şi materiale de promovare: https://projecttemp.org/final-reports/partner_profile_ro/. 

În urma colaborarii de succes din cadrul acestui proiect , la 1 septembrie 2018 a debutat în Laurian un nou parteneriat strategic cu Municipalitatea suedeză din Vasteras.  (Comunicat de presa)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Week-end cu zeci de permise suspendate și sute de botoșăneni sancționați!

Monday, 4 November 2024

În weekendul care a trecut, polițiștii botoșăneni au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, intervenind la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel l...

Liviu Ciobotariu, după ce Botoșani a ajuns la 3 înfrângeri consecutive: ”Eu sunt responsabil de rezultat!”

Monday, 4 November 2024

Singurul gol al partidei a fost marcat de către Jordan Gele, în minutul 59, din pasa lui Florin Purece. ”Eu sunt responsabil de rezultat” Botoșani a ajuns la trei înfr&...

Expoziția comemorativă „Eugen Ispir (1909-1974) – 50 de ani fără artist”, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchianˮ Botoșani!

Monday, 4 November 2024

Muzeul Județean Botoșani organizează, în spațiul Galeriilor de Artă „Ștefan Luchianˮ Botoșani, expoziția comemorativă „Eugen Ispir (1909-1974) – 50 de ani fără arti...