Marșul absolvenților de liceu pe străzile din Botoșani! Director: „Fiecare dintre voi este o poveste!” (foto, video)

A fost o zi încărcată de emoții pentru zecile de elevi care finalizează studiile liceale și se pregătesc de un pas important pentru viitorul lor.

Marșul absolvenților de liceu pe străzile din Botoșani! Director: „Fiecare dintre voi este o poveste!” (foto, video)

   Foto: Știri.Botoșani.Ro/Florin Timofte

Clasele de-a XII-a de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Botoșani au spus astăzi „la revedere” celor patru ani de liceu. Ani încununați de emoții, dar și realizări pentru mulți dintre ei.

Au făcut o retrospectivă a primelor zile de „boboci”, când au pășit cu sfială în curtea liceului, neștiind ce îi așteaptă, dar și pentru că era o perioadă guvernată de pandemia de Covid-19. Au fost ani în care au legat cele mai frumoase prietenii și și-au creat cele mai frumoase amintiri din perioada lor adolescentină.

Astăzi le-au fost alături părinții, prietenii, colegii mai mici, dar și cei care i-au îndrumat pe calea cea bună în toți acești patru ani de liceu: profesorii.


Marșul absolvenților de liceu

Așezați în coloană, alături de colegii și prietenii lor, elevii au pornit în marș pe străzile municipiului Botoșani până la Casa de Cultură a Sindicatelor. Au fost priviți și admirați de trecători.

Într-un cadru festiv la Casa de Cultură a Sindicatelor, elevii au intonat Gaudeamus Igitur, iar ulterior prof. Diana Moruzi, directorul Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Botoșani le-a adresat mesajul de final de liceu.

Prof. Diana Moruzi i-a îndemnat să fie încrezători în forțele proprii și să pășească cu încredere pe noul drum ce îi așteaptă.

Emoțiile sunt prezente peste tot, fiecare simțim această zi într-un fel diferit, dar suntem fericiți că am ajuns astăzi aici împreună: elevi, profesori, părinți, invitați. Dragii noștri elevi, astăzi este despre voi. Încheiați un capitol din cartea vieții, poate cel mai frumos, mai intens, mai plin de trăiri. Fiecare dintre voi este o poveste, o poveste unică. Am întâlnit la Asachi tineri care au excelat în matematică, în discipline tehnice, în sport sau științe, tineri care au descoperit pasiuni noi, care au depășit obstacole personale, care au demonstrat curaj, implicare și determinare pentru a ajunge astăzi aici. Vreau să vă felicit pentru efortul depus, pentru dedicarea voastră și pentru entuziasmul molipsitor pe care l-ați adus în această școală (...) Ce înseamnă oare să fii absolvent de liceu? În niciun caz bucuria că am scăpat. Înseamnă multă maturitate, responsabilitate, să îți iei viața în propriile mâini și să dovedești ce poți. Sunteți tineri, sunteți frumoși, sunteți puternici. Lumea vă așteaptă să o cuceriți”, a declarat prof. Diana Moruzi, directorul Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Botoșani.

După acest eveniment important din viața lor urmează o lună de zile încărcată cu și mai multe emoții, deoarece vor susține examenul de bacalaureat și urmează înscrierea la facultate în cazul multora dintre ei.

 





















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Piloții au încins motoarele la Cornișa în cadrul evenimentului Demo Drift Show! „Adulții au fost cei mai fricoși, nu prea au avut curaj, dar copiii sunt altfel” (foto, video)

Saturday, 28 September 2024

Asociația „Pro Car Racing” organizează, în acest weekend, cea de-a doua ediție a evenimentului Demo Drift Show. Anul trecut evenimentul a avut loc în parcarea magazinului El...

Ajutor pentru bolnavii din Botoșani aflați în fază terminală, despre ce este vorba! (video)

Friday, 27 September 2024

Bolnavii aflați în fază terminală și care nu pot fi îngrijiți acasă pot beneficia de îngrijri medicale în regim de spitalizare continuă la o clinică privată de paliati...

Pacienții care nu vor mai sta pe o listă de așteptare, anunțul șefei CAS Botoșani! „Au fost foarte multe controverse” (video)

Friday, 27 September 2024

Alina Mustiață, directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) din Botoșani, anunță faptul că a fost pus în aplicare din acest an Planul Național de Cancer. În cadrul acestui pl...