Manualul de ISTORIE de clasa a XI-a ar putea fi retras de pe băncile școlii. Copiii noștri învață că noi încă ne chinuim să intrăm în Uniunea Europeană

Manualul de ISTORIE de clasa a XI-a ar putea fi retras de pe băncile școlii. Copiii noștri învață că noi încă ne chinuim să intrăm în Uniunea Europeană

Manualul de ISTORIE de clasa a XI-a ar putea fi retras de pe băncile școlii iar acest lucru după ce un eurodeputat PSD, Victor Negrescu, a semnalat că în acesta se precizează că România urmează abia de acum să adere la Uniunea Europeană.

”România nu este încă în Uniunea Europeană, conform manualelor de istorie după care învață copiii noștri. Am primit recent o imagine de la un elev de clasa a XI-a, profil real, cu extrasele din manual din care aflăm că România urmează să adere la UE precum și alte informații neactualizate despre UE”, a scris marți, pe Facebook, eurodeputatul Victor Negrescu, precizând că a comandat manualul respectiv și a constatat că este inclus în programa școlară 2020-2021.

Ministrul educației Sorin Cîmpeanu a precizat pentru EURACTIV.ro că acest lucru e ”absolut inadmisibil”. "Este absolut inadmisibil. Este strigător la cer. Vreau să văd și eu manualul, l-am cerut, iar când o să îl văd o să am o reacție cât se poate de fermă", a precizat pentru EURACTIV.ro România ministrul educației Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă se confirmă greșeala și manualul urmează să fie retras de pe bănci, el a replicat: "Cel puțin. Să vedem și ce alte consecințe vor fi. Evident că da, acest manual nu are ce să caute pe băncile elevilor, dacă se confirmă și presupun că se va confirma. Este un lucru extrem de grav și în limitele legii se va lua toate măsurile care se impun la limita superioară de exigență”.

 

Spune-ne opinia ta