Mai multe cadre didactice nu sunt primite la concursul de definitivat. VEZI motivul

Mai multe cadre didactice nu sunt primite la concursul de definitivat. VEZI motivul

 Maria Tiprigan  

Reprezentantii Sindicatelor din educatie, din Botosani, solicita Ministerului Educatiei sa ia masuri pentru rezolvarea situatiei celor care doresc sa participe la concursul de definitivat si la cel de titularizare, insa nu sunt primiti, pe motiv ca au absolvit forme de invatamant care nu sunt acreditate.

Maria Tiprigan, presedintele Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, sustine ca un numar de aproximativ 10 cadre didactice titulare in invatamant care s-au inscris la examenul de definitivat sesiunea 2012, nu se pot prezenta la acest examen, pe motiv ca aceștia nu pot fi introduși în aplicatia ministerului, dedicata acestei activități, deoarece specializarea obtinuta prin studii nu ar fi acreditată, de la Universitatea Spiru Haret.

Pe de alta parte, Universitatea Spiru Haret contrazice MECTS si aduce argumente in sensul valabilitatii studiilor absolvite si acreditarii acestei institutii de invatamant superior.

“Solicitam sa se intre in normalitate si sa primeasca acesti oameni la concursul national unic si la definitivat. Ei sunt titulari ai invatamantului, au dat concurs national. Daca nu dau concursul, dumnealor devin fara titulatura, pentru ca dupa trei ani daca nu dai definitivatul ramai suplinitor necalificat. Te intorci de unde ai plecat. Avem cadre didactice care nu pot sa isi idea definitivatul, desi sunt titulare pe post. Se invoca faptul ca unele specializari nu ar fi acreditate", a spus Maria Tiprigan.

Alte 60 de cadre didactice, care au functionat in anul scolar 2011-2012 cu statut de suplinitor calificat in baza examenelor de titularizare 2010,2011, la momentul prezent - sesiunea 2012, li se refuză dreptul de a participa la concursul de titularizare, pe motiv că studiile absolvite nu ar fi recunoscute (neacreditate). Aceste cadre didactice au parcurs deja prima etapă a concursului - inspectia la clasa – au primit notă pentru aceasta etapă, însă nota nu poate fi introdusa in aplicatia Titularizare 2012.

În ambele situații, cadrele didactice dețin diplome de licență eliberate de MECTS, care nu au fost anulate de vreo instanță de judecată, iar sindicalistii sustin ca asistă la o discriminare fără precedent între absolventii aceleiasi facultati / specializari, când unii dintre ei sunt titulari in invățământ, ocupă chiar și funcții de conducere, în timp ce alții nu sunt acceptați să participe la aceste examene.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un mormânt ce-și așteaptă eroul!

astăzi, 15:22
318

În anii 2007-2008, la Botoșani, în revista „Forum Cultural”, sub semnăturile istoricilor Petre Otu și Octavian Liviu Şovan apărea un articol ştiinţific, defalcat î...

La un pas de tragedie din cauza scăpărilor de gaz de la o butelie. O femeie a ajuns la spital cu arsuri! (Video)

astăzi, 14:57
747

S-a întâmplat astăzi din localitatea Carasa, în jurul prânzului. Proprietara a reușit să iasă din locuință, fiind găsită de vecini în fața casei. Tot ei au sunat...

Vasilache și Mărioara, într-un spectacol-premieră la Teatrul ”Vasilache” din Botoșani! (Foto)

astăzi, 14:37
49

Textul şi regia spectacolului ”Vasilache și Mărioara” sunt semnate de Ion Sapdaru; scenografie şi univers sonor Gelu Rîşca.Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: ...