Liviu Pop: 2.418 de scoli din Romania au, in 2018, toaletele in curte. Județul Botoșani este în top!

Liviu Pop: 2.418 de scoli din Romania au, in 2018, toaletele in curte. Județul Botoșani este în top!

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a scris miercuri pe Facebook ca, "la 159 de ani de la Unirea Principatelor Romane avem 2418 unitati scolare cu grupurile sanitare in exterior".

Anuntul a fost facut la cateva ore dupa ce biroul de presa al Ministerului a transmis un comunicat care sublinia ca in 2017 au fost finalizate si date in folosita 40 de gradinite.

"La 159 de ani de la Unirea Principatelor Romane avem 2418 unitati scolare cu grupurile sanitare in exterior. 
Prin programul de guvernare PSD-ALDE, in cel mult 3 ani, autoritatile locale, judetene si centrale vor face ca toate unitatile scolare din Romania sa aiba conditii decente pentru educatia elevilor si prescolarilor. 
#indraznestesacrezi",
a scris ministrul Educatiei pe pagina sa de Facebook, atasand o situatie pe judete cu unitatile scolare care au grupurile sanitare în exterior. 

Din documentul prezentat reiese că pe primul loc se află județul Vaslui, cu 389 grupuri sanitare în curtea școlilor, urmat de județul Suceava - 219. Pe locul trei, la egalitate - 207 - se află județele Iași și Botoșani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PS Ignatie, la hramul Mănăstirii Coșula: ”Omul mândru nu reușește niciodată să se stăpânească pe sine însuși, în schimb vrea să-i domine pe alții”

astăzi, 08:16
25

De sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, miercuri, 6 decembrie 2023, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitulu...

Vlad Miron, fratele Alexandrei Ivanov, după concedierea doctoriței: ”Vreau să i se retragă dreptul de a mai practica medicina!”

astăzi, 07:51
275

Alexandra, mama a trei copii, a fost lăsată să se chinuiască timp de şapte ore pe patul de spital. Cu dureri insuportabile și sângerări, femeia a cerut de mai multe ori ca un medic să o ...

Comuna sărăciei lucii renaște. Cum și-au reparat cetățenii singuri școala: „Ne era și teamă să nu se înece copiii la bude!”

astăzi, 07:13
209

Comuna Dimăcheni, din județul Botoșani, este formată din trei sate cu doar 1.300 de suflete. Pe teritoriul comunei nu-și avea sediul niciun agent economic iar localnicii trăiau doar din agricult...