Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Botoșani, premiat pentru munca intensă privind educația climatică

Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Botoșani, premiat pentru munca intensă privind educația climatică

Liceul Tehnologic „Pentru Rareș” din Botoșani a primit premiul „Școala de Excelență” pentru un proiect de acțiune climatică, „Climate Action”, se arată într-un comunicat emis de instituția de învățământ.

Potrivit sursei citate, doar 250 de școli de la nivel global au fost recunoscute datorită muncii lor intense privind educația climatică într-o abordare a întregii școli. Recunoașterea a fost acordată de Cartoon Network Climate Champions și Climate Action Project.

Cartoon Network Climate Champions este o inițiativă de conștientizare a schimbărilor climatice care își propune să inspire copiii să facă față provocărilor zilnice care, în mod colectiv, pot face o mare diferență pentru sănătatea planetei noastre.  A fost dezvoltat în colaborare cu „World Wide Fund for Nature” (WWF), o organizație de mediu de renume mondial.

Climate Action Project este un proiect educațional gratuit, la nivel mondial, care a fost lansat de Take Action Global, o organizație nonprofit educațională cu sediul în Statele Unite ale Americii, care implică 2.700.000 de profesori și elevi din 146 de țări. Proiectul își propune să ajute elevii să învețe despre criza climatică în moduri autentice și să disemineze soluții online.

Școlile recunoscute și-au prezentat lucrările pentru anul trecut și au îndeplinit criterii ample, inclusiv un angajament la nivelul întregii școli față de educația climatică și soluțiile pentru elevi.

„Liceul Tehnologic “Petru Rareș” Botoșani participă pentru al doilea an consecutiv la acest proiect esențial pentru viitorul planetei noastre. Elevii și cadrele didactice s-au implicat în activitățile propuse de organizatori, cum ar fi: descoperirea cauzelor schimbărilor climatice, a efectelor acestora la nivel local și global, dar și propunerea de soluții pentru problemele actuale ale mediului înconjurător. Suntem onorați de această recunoaștere a muncii noastre și sperăm să fim o inspirație pentru profesorii și elevii din Botoșani și din România! Fiecare dintre noi poate face o mică schimbare în stilul de viață care poate avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător”, declară reprezentanții școlii.

Cele 250 de școli de excelență ale Proiectului Climate Action selectate au fost anunțate pe 4 noiembrie 2021 în cadrul Zilei Climate Action Day, un eveniment anual live online la care au participat 250.000 de persoane la nivel global. Invitații evenimentului au fost Prințul William, președintele James Alix Michel, Seychelles, Rick Davis, NASA, Matt Larsen-Daw, WWF, HRM Princess Esmeralda, Belgia, Juan Pablo Celis Garcia, Programul ONU pentru Mediu și alți lideri mondiali, cercetători climatici, și activiști.

Câștigătorii au fost anunțați de Dan Russel, actorul de voce din spatele mai multor personaje din serialul de succes global Cartoon Network The Amazing World of Gumball, și de Nandi Bushell, un muzician de 11 ani, un influencer și un susținător pasionat al schimbărilor climatice.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
369

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
396

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
239

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...