Deschiderea școlilor și a grădinițelor este condiționată de procentul de vaccinare din unitatea de învățământ

Deschiderea școlilor și a grădinițelor este condiționată de procentul de vaccinare din unitatea de învățământ

De luni, 8 noiembrie, elevii vor reveni în bănci, însă numai dacă procentul de vaccinare din unitatea respectivă de învățământ depășește 60%, anunță ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit oficialului din educație, de această dată nu se va mai ține cont de rata de infectare de la nivelul localității.

„Singurul criteriu care se adaugă în ordinul comun Educație-Sănătate este rata de vaccinare în școală. Decuplarea funcționării școlilor de rata de incidență din localitate s-a făcut la 1 octombrie, prin ordinul comun 5338/1 oct. 2021″, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro.

La nivelul județului Botoșani, rata de vaccinare în rândul angajaților din sistemul educațional este de 57%, iar 61% este procentul doar al profesorilor imunizați împotriva virusului SARS-COV-2. Mulți alții au trecut și prin boală, obținând astfel certificatul verde.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
886

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1347

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
578

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...