Liceul „Elie Radu” va deveni structură în cadrul Liceului „Dimitrie Negreanu”

Liceul „Elie Radu” va deveni structură în cadrul Liceului „Dimitrie Negreanu”

Liceul „Elie Radu” din municipiul Botoșani este la un pas de a-și pierde statutul de unitate cu personalitate juridică, din cauza numărului redus de elevi și a promovabilității reduse de la Bacalaureat, declară reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ).

În anul școlar 2021 – 2022, unitatea de învățământ are 293 de elevi, având prestabilite 40,58 de posturi, dintre care 19,58 de posturi pentru personalul didactic, opt posturi pentru personalul didactic auxiliar și 13 pentru cel nedidactic. Din aceste motive, unitatea școlară nu mai îndeplinește condițiile pentru a fi unitate cu personalitate juridică.

Pentru a putea fi în continuare unitate de învățământ cu personalitate juridică aceasta trebuie să aibă peste 300 de elevi, condiție care nu este îndeplinită în momentul actual.

„Nu va fi desființat, va deveni structură a Liceului Dimitrie Negreanu. Decizia va fi luată de către Consiliul Local, el fiind cel care hotărăște rețeaua școlară. Hotărârea este luată din cauza numărului foarte redus de elevi și a promovabilității scăzute de la Bacalaureat. Mai multe detalii nu cunosc”, a declarat Irina Telișcă, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Această situație va fi dezbătută în ședința de Consiliu Local (CL), vineri, 26 noiembrie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
417

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
736

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
571

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...