Liceul „Elie Radu” va deveni structură în cadrul Liceului „Dimitrie Negreanu”

Liceul „Elie Radu” va deveni structură în cadrul Liceului „Dimitrie Negreanu”

Liceul „Elie Radu” din municipiul Botoșani este la un pas de a-și pierde statutul de unitate cu personalitate juridică, din cauza numărului redus de elevi și a promovabilității reduse de la Bacalaureat, declară reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ).

În anul școlar 2021 – 2022, unitatea de învățământ are 293 de elevi, având prestabilite 40,58 de posturi, dintre care 19,58 de posturi pentru personalul didactic, opt posturi pentru personalul didactic auxiliar și 13 pentru cel nedidactic. Din aceste motive, unitatea școlară nu mai îndeplinește condițiile pentru a fi unitate cu personalitate juridică.

Pentru a putea fi în continuare unitate de învățământ cu personalitate juridică aceasta trebuie să aibă peste 300 de elevi, condiție care nu este îndeplinită în momentul actual.

„Nu va fi desființat, va deveni structură a Liceului Dimitrie Negreanu. Decizia va fi luată de către Consiliul Local, el fiind cel care hotărăște rețeaua școlară. Hotărârea este luată din cauza numărului foarte redus de elevi și a promovabilității scăzute de la Bacalaureat. Mai multe detalii nu cunosc”, a declarat Irina Telișcă, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Această situație va fi dezbătută în ședința de Consiliu Local (CL), vineri, 26 noiembrie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Intervenție chirurgicală ortopedică în premieră la Spitalul Județean din Suceava

Vineri, 20 Mai 2022
510

O echipă de medici ai secției de Ortopedie a efectuat, joi, o intervenție de reconstrucție acetabulară a hemibazinului stâng folosind alogrefe osoase structurale și morcelate, provenite de...

Reacția unui tânăr medic ajuns la Botoșani: „Surprinzător pentru mine. Pacienții vin deja în stadiul complicațiilor cronice” (video)

Vineri, 20 Mai 2022
1896

Simona Sava este unul dintre tinerii medici specialiști, care au ocupat un post prin concurs la Spitalul Județean „Mavromati”, din Botoșani. Aceasta profesează la Botoșani d...

Iulian Rotariu se menține pe primele locuri la ultramaratonul The Track Namibia

Vineri, 20 Mai 2022
226

Iulian Rotariu se menține pe locul 2 și după a doua cursă din cele nouă ale ultramaratonului The Track Namibia. A terminat cei 70 de kilometri în 7 ore și 33 de minute, cu nouă minute mai...