Lectură și la „Elie Radu”, dar și la orele de sport ale „Laurianului” (fotogalerie)

Lectură și la „Elie Radu”, dar și la orele de sport ale „Laurianului” (fotogalerie)

Ordinul ministrului educației referitor la Ziua Lecturii a fost respectat marți chiar și în ore ce, la prima vedere, nu au foarte multe legături cu cititul. La Colegiul Național „A.T. Laurian”, spre exemplu, echipele de baschet și fotbal și-au abandonat orice altă strategie și, având-o coordonator de joc pe profesorul Elena Alecsa, au trecut la atac livresc.

Retrași pe poziții defensive ale sălii de sport, elevii de la a XI-a F s-au pus pe citit cărțile ce, cu grijă, li s-a spus din timp să le aducă la ei în ora de educație fizică. Camerele de fotografiat au surprins întocmai vioiciunea atacului.

În partea cealaltă a orașului, la Liceul Tehnologic „Elie Radu” elevii de la profilele de construcții, instalații, dar și de la protecția mediului s-au perindat prin bibliotecă, unde, avându-le coordonatoare pe profesorii Cornelia Marandiuc, Maria Hîrtopanu, Alina Caraman și bibliotecarul Roxana Vieru, au lecturat fragmente reprezentative din programa de bac, au interpretat pe roluri „Chirița” lui Alecsandri, au recitat poezii și au discutat despre cărțile favorite.

Pentru prima dată în acest an școlar, pe 15 februarie , din ordinul ministrului educației în tot învățământul preuniversitar s-a sărbătorit Ziua Națională a Lecturii.

Pentru că, așa cum se arată într-un comunicat al ministerului de resort, „într-o țară în care sub 10% dintre cetățeni cumpără o carte pe an, rolul școlii devine esențial în a cultiva o activitate aparent desuetă, lectura, ca preocupare menită să ne salveze dintr-un univers superficial, un univers în care dăm click fără a decide. Lectura construiește legături profunde și statornice în mințile tuturor, fie copii sau adulți.”





(Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Magistrații botoșăneni au dispus arestarea preventivă a bărbatului care a ucis-o pe Maria, fetița de 8 ani!

Sâmbătă, 25 Mai 2024
424

Judecătorii Tribunalului Botoșani au admis propunerea formulată de Parchetul de pe Lângă Tribunalul Botoșani prin care se propune arestarea preventivă a bărbatului care a ucis-o pe Maria,...

Un preot a lansat la Săveni o monografie despre istoria Protopopiatului Săveni! (galerie foto)

Sâmbătă, 25 Mai 2024
220

În multitudinea de activități cultural- educative care alcătuiesc peisajul cotidian al Liceului Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” din Săveni, la loc de cinste se înscrie și lans...

Cinematograful Unirea, un nou Colectiv? Incompetența administrativă a PSD-ului la Botoșani!

Sâmbătă, 25 Mai 2024
217

În 2015, am ieșit în stradă pentru Colectiv. Am ieșit în stradă pentru proasta gestionare a situațiilor de urgență, pentru corupția care a permis ca localuri să funcționeze...