Lecții de prevenție a consumului de droguri, la Școala de vară a unei biserici din Botoșani! (foto)

Miercuri, 24 iulie a.c., specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani – Biroul de Siguranță Școlară și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, precum și cei ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane-Centrul Regional Suceava, au implementat o serie de activități preventive la Școala de vară organizată în cadrul Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” Botoșani.

În cadrul acestor activități, cei 35 de copii participanți au beneficiat de informații despre riscurile consumului anumitor substanțe (alcool, tutun, medicamente, substanțe cu efect psihoactiv), despre gestionarea propriilor emoții, precum și unde să ceară ajutor în caz de nevoie. De asemenea, copiii au aflat cum pot face față presiunii anturajului atunci când sunt puși în fața unei decizii și cum să evite situațiile care i-ar putea vulnerabiliza în relația cu alte persoane din viața reală sau din mediul virtual.

Acțiunile preventive vizează creşterea nivelului de informare şi conştientizare a copiilor și adolescenților cu privire la efectele medico-psiho-sociale ale consumului de substanţe psihoactive, dar şi dezvoltarea unor atitudini şi practici de viaţă sănătoasă.

Astfel de activități vor continua pe întreaga perioadă a vacanței de vară, în vederea îndeplinirii obiectivelor propuse în Planul de Acțiune Local în Domeniul Drogurilor al Județului Botoșani 2022-2026.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...