Jandarmi, pompieri și cadre medicale, alături de copii de ziua lor (fotogalerie)

Jandarmi, pompieri și cadre medicale, alături de copii de ziua lor (fotogalerie)

Astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor, jandarmii, pompierii și personalul medical din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) din Botoșani, au fost alături de copiii din Săveni.

Pentru câteva ore, copiii prezenți în incinta Complexului Sportiv „Unirea” au putut să afle detalii legate de activitatea oamenilor în uniformă, să vizioneze standurile expoziționale cu tehnică și materiale de intervenție, să admire câinii de serviciu și exercițiile demonstrative executate de aceștia, iar liceenii s-au documentat cu privire la oferta educațională la instituțiile militare de învățământ.

„Sperăm că s-au bucurat de această zi specială alături de noi și ne dorim ca unii dintre ei să devină, într-o bună zi, jandarmi”, a declarat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani.

Provocarea cea mai mare, din partea ISU Botoșani, a fost parcurgerea unui traseu aplicativ ce a implicat trecerea printr-un tunel, urcarea pe un tobogan, alergarea printre jaloane şi stingerea unui incendiu imaginar.

Curajul, responsabilitatea şi mândria de a fi salvator s-a citit în ochii fiecărui copil care a participat la acestă misiune, alături de pompierul Sam, pompierii militari și voluntarii din Săveni.

Prezenți la activitate, specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire le-au prezentat copiilor sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situație de urgență, fie că este vorba despre incendiu, inundație, cutremur sau chiar de descoperirea muniției rămase neexplodate. Totodată au împărțit materiale informative din cadrul campaniilor naționale "Ai grija de cea mai mare grijă - siguranța copilului tău!", "R.I.S.C - Renunță. Improvizațiile Sunt Catastrofale!" și "Nu tremur la cutremur".























 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
395

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
611

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
360

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...