IȘJ Botoșani trimite adrese către toate școlile pentru a vedea dacă există copii care învață acasă cu mama și tata

Homeschooling-ul a pus în gardă inspectoratele școlare, adrese trimise către școlile din Botoșani. Asta se întâmplă după ce doi părinți din Bihor au fost condamnați la închisoare pentru că și-au educat copiii acasă.

IȘJ Botoșani trimite adrese către toate școlile pentru a vedea dacă există copii care învață acasă cu mama și tata

   Foto: New America

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) a început anul 2024 cu adrese trimise către toate unitățile de învățământ din județ pentru a vedea dacă există sau nu copii, în județul Botoșani, care învață în sistem homeschooling.

Școlile trebuie să trimită ulterior informații privitoare la această situație.

Prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al IȘJ, spune că ieri, 3 ianuarie, a și avut loc o conferință de presă pe această temă. Asta după ce, în Bihor, doi părinți au fost condamnați la patru luni de închisoare după ce și-au educat copiii acasă pentru a scăpa de „școala online”.

Chiar ieri am avut o conferință pe această temă în care ni s-a solicitat să cercetăm această situație, să vedem dacă și la noi există copii care învață în sistem homeschooling”, a declarat pentru Știri.Botoșani.Ro prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani. Mai mult decât atât, șeful educației botoșănene spune că până în momentul de față nu are cunoștință de astfel de situații la noi în județ.

Momentan nu avem cunoștință de astfel de situații. S-a vehiculat, s-a vorbit, dar noi, în județul Botoșani la ora actuală nu avem indicii că ar fi copii care să facă homeschooling. Mai solicităm și cred că în cursul săptămânii viitoare vom avea și un răspuns de la școli”, a completat prof. Bogdan Suruciuc.

Potrivit procedurilor acestui sistem educațional, pentru a face homeschooling, părinţii trebuie să îşi înscrie copiii la o „şcoală-umbrelă”, unde, contra unei taxe anuale deloc de neglijat, vor primi în cadrul programei platformei de homeschooling materiale didactice sau îndrumări pentru parcurgerea materiei.

Doar în Timiș, Bihor și Suceava sunt aproximativ 100 de copii in sistem „homeschooling”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
934

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9202

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1299

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...