Învățătoarea din Botoșani care a primit ”temă pentru acasă” de la un elev. Cum i-a răspuns!

O întâmplare mai puțin obișnuită, într-un sat din Botoșani, scoate la iveală noblețea unui dascăl atent nu doar să le predea copiilor literele și socotelile, ci și bunătatea sufletească.  

Învățătoarea din Botoșani care a primit ”temă pentru acasă” de la un elev. Cum i-a răspuns!

Gabriela Munteanu predă de 24 de ani într-un sat de la granița cu Ucraina. Acolo, în Botoşani, la Hilişeu-Horia, mai rău decât războiul era scenariul în care elevii ei să nu aibă o dezvoltare armonioasă.

Are 22 de elevi şi pentru toți şi-a propus planuri mari anul acesta: îi ajută să folosească matematica în situații de zi cu zi şi să se împrietenească cu natura.”Dar aşa ceva nu se învață în bănci, aşa că Gabriela a gândit un spațiu de învățare outdoor în curtea școlii, proiectul său de numerație de sfârșit de an susținut de BCR. Spațiul nu l-a amenajat singură, ci cu ajutorul celor 22 de elevi și 10 părinți care au adus bușteni la școală și s-au apucat de treabă”, au transmis reprezentanții Teach for Romania.

”Tema pentru acasă”: Sarmale de post

Pe lângă faptul că a antrenat o întreagă comunitate, învățătoarea a fost atentă și la tema pe care un copil i-a lăsat-o: rugămintea de a-i aduce la școală sarmale de post.

Ceea ce Gabriela Munteanu a și făcut. A pregătit acasă sărnăluțele și apoi i le-a dus elevului său. Un gest de noblețe sufletească.
”...tare mândră, că sunt copiii mei!”

Gabriela e foarte mândră şi optimistă că noul spațiu de învățare îi va ajuta pe copii. Orele de științe, matematica, arte vizuale sau joc și mișcare vor deveni mai atractive și mai interesante. Copiii vor putea cântări cu diverse unități de măsură nisipul din lada de nisip, vor putea învăța de pe butuci colorați divers și numerotați vecinii numerelor, vor vedea și desena plantele din jurul lor, cât şi îşi vor dezvolta curajul de a vorbi în public și de a-și susține propria părere de pe scena special construită pentru ei.

Până acum au reușit să amenajeze aproximativ 70% din spațiu outdoor într-un timp record. „Sunt mândri tare de ce au realizat și eu tare mândră, că sunt copiii mei!”, spune Gabriela Munteanu.

(Foto: Teach for Romania)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie dispărută ieri de la domiciliul din Franța, sunați la 112 dacă ați vazut-o!

astăzi, 19:52
87

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 37 de ani care la data de 11 iunie a.c. a părăsit domiciliul din Franța, fără a preciza locul în care se d...

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea : Ziua de 15 octombrie va fi declarată „Ziua Părinţilor de Îngeri”, părinții primesc consiliere gratuită!

astăzi, 19:40
80

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru instituirea zilei de 15 octombrie ca Ziua naţională de comemorare a copiilor decedaţi în timpul sarcinii, la naştere sau p&ac...

Un medicament pentru tratarea diabetului va dispărea din farmacii, cu ce va fi înlocuit!

astăzi, 18:41
148

„Conform informaţiilor primite din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă (DAPP), medicamentul OZEMPIC (SEMAGLUTIDUM), în toate cele trei concentraţii (0,25 mg; 0,5 mg...