Întoarcerea la școală. Distanțarea dintre bănci nu va fi aplicată, dar măștile sunt obligatorii. O unitate se închide la trei cazuri de infectare

Întoarcerea la școală. Distanțarea dintre bănci nu va fi aplicată, dar măștile sunt obligatorii. O unitate se închide la trei cazuri de infectare

Publicația Educație Privată a obținut criteriile epidemiuologice în funcție de care se va decide închiderea unei clase, respectiv a unei școli, în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit unor surse guvernamentale ale sursei citate, normele emise de Ministerul Sănătății prevăd următoarele scenarii:

1. La un caz de COVID-19 confirmat, clasa respectivă se închide pentru 14 zile, iar cursurile vor fi realizate online.

2. În cazul în care în aceeași sală de curs funcționează și o a doua clasă de elevi (de exemplu, în cursul după-amiezii), cea de-a doua clasă va continua să funcționeze normal, însă sala va fi igienizată.

3. La apariția a trei cazuri de COVID-19, în clase diferite, unitatea școlară respectivă se închide timp de 14 zile, acestea fiind numărate de la data confirmării ultimului caz.

Decizia de închidere a unei unități școlare este luată de Comitetul pentru Situații de Urgență de la nivel local.

O precizare suplimentară făcută de sursele guvernamentale citate de Educație Privată este aceea că măsura de renunțare la distanțarea băncilor într-o sală de curs va fi luată doar în acele clase unde numărul de copii și spațiul nu vor permite acest lucru, adică acolo unde fiecare elev va avea asigurat un spațiu de un metru, în fiecare direcție (față, spate, stânga, dreapta). În cazul în care distanța nu va putea fi respectată, clasa respectivă va fi dotată cu separaoare de plexiglas.

CONTEXT

Cotidianul Libertatea a publicat, luni, o variantă a normelor de siguranță sanitară în școli care au fost trimise de la Ministerul Sănătății către Ministerul Educației.

Potrivit dezvăluirilor din Libertatea, școlile nu vor trebui să mai respecte distanțarea socială între băncile elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal.

În schimb, toți școlarii, precum și întregul personal din unitățile de învățământ, vor purta, obligatoriu, măști atât timp cât se află în interiorul școlilor. Indiferent dacă se află în timpul cursurilor sau în recreație, masca e obligatorie în interior. Sunt exceptați de la purtatul măștilor doar preșcolarii (copiii de la grădiniță).

Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în unitățile de învățământ, atât pentru școlari, cât și pentru cadrele didactice, a anunțat, pe 12 august, premierul Ludovic Orban, în discursul său din Parlament.

„În școli va fi necesar portul măștii, atâțt pentru elevi, cât și pentru profesori și personalul auxiliar”, a spus Orban.

El a adăugat că tot obligatorie va fi furnizarea de materiale igienico-sanitare, precum dezinfectanții.

„Acolo unde se poate realiza instalarea de plafoane de plexiglas pentru separarea elevilor, acest lucru este important să se întâmple”, a adăugat Orban.

Potrivit raportului, dintr-un număr de 22.660 de clădiri cu săli de curs și laboratoare, 16.424 clădiri au conexiune la internet, adică 72,5%. Raportat la unități de învățământ cu personalitate juridică, procentul celor care raportează conectare la internet este de aproximativ 80% dintre unități.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
270

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
47

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
268

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...