Inscrierile neoficiale in clasa I si clasa pregatitoare nu sunt valabile! VEZI calendarul inscrierilor

Inscrierile neoficiale in clasa I si clasa pregatitoare nu sunt valabile! VEZI calendarul inscrierilor

Inscrierile care s-au facut pana acum in clasa I si in clasele pregatitoare nu sunt valabile.

Anuntul a fost facut de inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean, Horia Negrescu, care a spus ca scolile nu trebuiau sa primeasca dosare de inscriere, in conditiile in care exista stabilit un calendar official pentru inscrieri. Negrescu a spus ca in cazul in care sunt astfel de situatii vina apartine scolilor care au primit dosarele de inscriere inainte de termen.

“Nu exista copii inscrisi in momentul actual. Inscrierile incep atunci cand este perioada de inscrieri. Cei care s-au dus pe la scoli si au vorbit si au obtinut prioritate, nu au decat sa isi ia prioritatea inapoi si sa se duca acasa si sa vina pe 5 martie. Aceasta este o practica veche, dar anul acesta nu va fi asa. Inscrierea aceasta se face electronic, ca la admitere si degeaba s-au dus inainte. Sa-si ia dosarele inapoi", a spus Horia Negrescu, inspector general adjunct in cadrul ISJ.

Inscrierea in clasa pregatitoare si in clasa I se face in etape succesive, dupa cum urmeaza:

Etapa 1 (5-16 martie 2012) - vor fi inscrisi copiii care solicita inscrierea la scoala de circumscriptie.

Etapa 2 (20-27 martie 2012) - vor fi inscrisi copiii care solicita inscrierea la o alta unitate scolara decat scoala de circumscriptie, pe locurile ramase libere dupa repartizarea copiilor din circumscriptia scolara a unitatii de invatamant solicitate, in prima etapa.

Etapa 3 (23-25 aprilie 2012) - sunt inscrisi copiii care au solicitat inscrierea la o alta scoala decat scoala de circumscriptie, dar nu au fost inmatriculati, din lipsa de locuri sau cei care nu au participat la nicio etapa de inscriere si, in aceasta etapa, solicita inscrierea la scoala de circumscriptie.

Etapa 4 (2-9 mai 2012) - este asigurata inscrierea copiilor care nu au participat la etapele anterioare sau nu au fost inmatriculati, din diferite motive.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Un copac pentru viitorul nostru!”- activitate de promovare a împăduririi la școala din Albești! (Foto)

astăzi, 17:21
18

Protejarea mediului înconjurător a fost mereu una dintre grijile elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 2 din Tudor Vladimirescu, comuna Albești. Având în ve...

Un mormânt ce-și așteaptă eroul!

astăzi, 15:22
504

În anii 2007-2008, la Botoșani, în revista „Forum Cultural”, sub semnăturile istoricilor Petre Otu și Octavian Liviu Şovan apărea un articol ştiinţific, defalcat î...

La un pas de tragedie din cauza scăpărilor de gaz de la o butelie. O femeie a ajuns la spital cu arsuri! (Video)

astăzi, 14:57
902

S-a întâmplat astăzi din localitatea Carasa, în jurul prânzului. Proprietara a reușit să iasă din locuință, fiind găsită de vecini în fața casei. Tot ei au sunat...