Liceeni, și nu numai, sunt așteptați să participe la cele 8 ateliere pe care membrii cu experiență în vorbirea în public le vor organiza în fiecare instituție ce va dori să colaboreze.
Tinerii interesați vor putea să își dezvolte abilitățile de vorbire în fața unei audiențe și să-și depășească fricile și incertitudinile asociate acestui proces. Vor învăța să-și asume anumite roluri de vorbitor, evaluator, sau gazdă a unei ședințe de tip Toastmasters, vor înțelege ce detalii trebuie urmărite atunci când evaluezi prezentarea unui discurs, vor lupta contracronometru cu gestionarea timpului limitat de prezentare a celor mai bune idei și de atingere a unui scop bine stabilit în relația cu audiența. La finalul celor 8 ateliere, tinerii vor dobândi abilitatea să creeze și să susțină un discurs în fața unei audiențe.
Programul se numește "Youth Leadership" și are, deja, câțiva beneficiari înscriși.
Primele protocoale de colaborare au fost semnate, ceea ce înseamnă că în perioada următoare vor demara ateliere de ”public speaking” la Fundația Județeană pentru Tineret, Colegiul Național ”A.T. Laurian”, Colegiul Național ”Gheorghe Asachi”, Colegiul Economic ”Octav Onicescu”, Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” și la Liceul ”Dimitrie Negreanu”.
”Ne bucurăm că am găsit deschiderea pe care ne-o doream la domnii directorii, la reprezentanții cu care am stat de vorbă. Deocamdată aceștia sunt încântați de ideea proiectului nostru, să sperăm că și beneficiarii direcți vor fi. Am considerat că la 10 ani, pe care îi are clubul Toastmasters Botoșani, e timpul să facem mai mult pentru comunitate. Întâlnirile noastre sunt pentru dezvoltare personală, într-un mediu sigur și pozitiv. Subiectele sunt atent alese pentru a nu atinge vreo zonă sensibilă. Avem profesori printre noi de diverse specialități, dar și platforma și valorile Toastmasters Internațional ce a împlinit în acest an 100 de ani”, a explicat Radu Huțanu, președintele clubului botoșănean.
Liceeni și alți tineri botoșăneni ce doresc să fie beneficiari ai proiectului și să participe la cele 8 ateliere de distracție educativă și dezvoltare personală, sunt invitați să se înscrie pe link-ul pregătit de ONG-ul botoșănean: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfg7bqzuLRQfVVQr0tucVJhJTmo9LY9i3cPFTmv1q6xx5VCfA/viewform.
Data până la care se fac înscrieri este 11 februarie.