Sub îndemnul „Fii silvicultor pentru o zi!”, reprezentanții Ocolului Silvic Trușești împreună cu elevii Liceului „Demostene Botez” și-au propus o incursiune inedită în lumea pădurii și a profesiei de silvicultor, într-un eveniment special, dedicat Zilei Silvicultorului.
Într-un cadru educativ și recreativ deosebit din pădurea Guranda, inginerii Cătălin Ciobanu, Andrei Apalaghie și Pavăl Octavian au organizat cu elevii drumeții și ateliere educative de conștientizare a rolului esențial pe care silvicultorii îl au în protejarea pădurilor, în educația forestieră a comunității și in conservarea patrimoniului natural. Cum și în cât timp se ajunge de la sămânță la pădure a fost curiozitatea copiilor, în timp ce au luat contact cu experiența vieții de silvicultor.
Copiii au fost încurajați pentru a deveni factori activi ai protejării mediului, acționând și corectând propriul stil de viață, și implicit și pe cel al persoanelor din jur. Străbătând pașii firești de cunoaștere prin acțiunea nemijlocită a mediului asupra copiilor aceștia își îmbogățesc zestrea de cunoștințe cu care vor rămâne pentru viitor.
Cei prezenți au aflat că pădurea te învață să fii răbdător, oferind lecții despre fragilitate și forță, ascunzând povești pe care doar tăcerea le poate auzi.
Ziua Silvicultorului trebuie să fie un moment de sărbătoare, dar şi de reflecţie, de conştientizare a importanţei pe care o are pădurea deoarece funcţiile de mediu ale acesteia sunt fundamentale pentru viaţa noastră, a tuturor.