Încă puțin și e lege: Directorii de școală NU mai pot deține funcții politice!

Încă puțin și e lege: Directorii de școală NU mai pot deține funcții politice!

Camera Deputaților a adoptat tacit, la finele săptămânii trecute, proiectul prin care directorul și directorul adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar nu pot deține, pe perioadă exercitării mandatului, funcții de conducere în cadrul unui partid politic!

Termenul pentru dezbatere și vot final, stabilit la data de 18 octombrie, a fost depășit iar inițiativă legislativă este adoptată tacit.

Comisia pentru învățământ din Camera Deputaților a propus respingerea propunerii legislative, deputații argumentând că "regimul incompatibilităților care pot surveni în exercitarea funcțiilor de conducere din sistemul de învățământ preuniversitar ar trebui reglementat prin completarea Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției", scrie și portalinvatamant.ro.

Cu toate acestea, Camera Deputaților a adoptat tacit întregul proiect legislativ. Acum nu mai trebuie să treacă decât de senat Senat, să fie aprobat de președintele țării și să fie publicat în Monitorul Oficial pentru a fi pus în aplicare.

 

Spune-ne opinia ta