Grevă japoneză susținută și de elevii botoșăneni, împotriva inechităților privind bursele de merit: „Această hotărâre atestă dezinteresul Ministerului Educației. Vocea elevilor trebuie să fie auzită”

Grevă japoneză susținută și de elevii botoșăneni, împotriva inechităților privind bursele de merit: „Această hotărâre atestă dezinteresul Ministerului Educației. Vocea elevilor trebuie să fie auzită”

Elevii botoșăneni au intrat în grevă japoneză pe site-urile de socializare, după ce Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a modificat nota de acordare a bursei de merit, de la 8,50 la 9,50.

Inițiativa a fost luată la nivel național de către Consiliul Național al Elevilor (CNE) din București, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la crearea inechităților în acordarea burselor.

Mesajele elevilor au fost postate pe site-ul de socializare Instagram, din partea asociațiilor de elevi, care îndeamnă să poarte negru în semn de protest.

„Săptămâna aceasta, elevii botoșăneni se alătură demersului inițiat de Consiliul Național al Elevilor și poartă negru, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la crearea inechităților în acordarea burselor”, au declarat reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor (CJE) din Botoșani.

În mesaj, aceștia au mai spus că „această hotărâre atestă (dez)interesul demonstrat de Ministerul Educației la adresa opiniilor principalilor beneficiari ai educației, prin ridicarea pragului minimum în procesul de luare a bursei de merit, de la 8,50 la 9,50”.

În aceste condiții, reprezentanții elevilor botoșăneni îi îndeamnă pe colegii lor să poarte negru și să se fotografieze, ulterior imaginile să fie publicate pe rețelele de socializare, fiind alăturate mai multe hashtag-uri.

„Vocea elevilor trebuie să fie auzită. Protestează și tu alături de noi și postează fotografiile pe rețelele de socializare, dându-ne tag și folosind următoarele hashtag-uri #eumerit #sieumerit #eudecenu #eunumerit?”, adaugă aceștia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Medicul Ramona Guraliuc despre situația de la UPU: „Suntem într-un deficit mare de personal. Am depășit chiar 200 de pacienți în 24 de ore” (video)

Vineri, 28 Ianuarie 2022
308

În cadrul unei conferințe de presă susțină în cursul zilei de vineri, 28 ianuarie, la sediul Instituției Prefectului, șefa Unității de Primiri Urgențe (UPU) din municipiul Botoșa...

Accident la Dângeni. Doi tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au izbit cu mașina într-un cap de pod

Vineri, 28 Ianuarie 2022
329

Doi tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce mașina în care se aflau s-a izbit într-un cap de pod de pe raza satului Strahotin, din comuna Dângeni.Potri...

Botoșănenii se pot testa împotriva infecției cu Covid-19 și în 78 de cabinete de medicină de familie (video)

Vineri, 28 Ianuarie 2022
447

Pentru a le veni în sprijin cadrelor medicale de pe Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din municipiul Botoșani, secție care a fost luată cu asalt de pacienți în ultima perioadă, 78 de...