Grevă japoneză susținută și de elevii botoșăneni, împotriva inechităților privind bursele de merit: „Această hotărâre atestă dezinteresul Ministerului Educației. Vocea elevilor trebuie să fie auzită”

Grevă japoneză susținută și de elevii botoșăneni, împotriva inechităților privind bursele de merit: „Această hotărâre atestă dezinteresul Ministerului Educației. Vocea elevilor trebuie să fie auzită”

Elevii botoșăneni au intrat în grevă japoneză pe site-urile de socializare, după ce Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a modificat nota de acordare a bursei de merit, de la 8,50 la 9,50.

Inițiativa a fost luată la nivel național de către Consiliul Național al Elevilor (CNE) din București, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la crearea inechităților în acordarea burselor.

Mesajele elevilor au fost postate pe site-ul de socializare Instagram, din partea asociațiilor de elevi, care îndeamnă să poarte negru în semn de protest.

„Săptămâna aceasta, elevii botoșăneni se alătură demersului inițiat de Consiliul Național al Elevilor și poartă negru, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la crearea inechităților în acordarea burselor”, au declarat reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor (CJE) din Botoșani.

În mesaj, aceștia au mai spus că „această hotărâre atestă (dez)interesul demonstrat de Ministerul Educației la adresa opiniilor principalilor beneficiari ai educației, prin ridicarea pragului minimum în procesul de luare a bursei de merit, de la 8,50 la 9,50”.

În aceste condiții, reprezentanții elevilor botoșăneni îi îndeamnă pe colegii lor să poarte negru și să se fotografieze, ulterior imaginile să fie publicate pe rețelele de socializare, fiind alăturate mai multe hashtag-uri.

„Vocea elevilor trebuie să fie auzită. Protestează și tu alături de noi și postează fotografiile pe rețelele de socializare, dându-ne tag și folosind următoarele hashtag-uri #eumerit #sieumerit #eudecenu #eunumerit?”, adaugă aceștia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
264

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
695

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
636

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...