Gradinița nr.22 din municipiul Botoșani se închide. Ada Macovei: „Nu putem să ne opunem și nici nu avem cum să ajutăm”

Gradinița nr.22 din municipiul Botoșani se închide. Ada Macovei: „Nu putem să ne opunem și nici nu avem cum să ajutăm”

Începând de luni, 15 martie 2021, Grădinița cu program prelungit nr.22 din municipiul Botoșani, situată pe strada Parcul Tineretului,  se închide iar copiii vor face cursuri on-line.

Părinții au fost informați că acest lucru este absolut necesar pentru efectuarea lucrărilor de modernizare în vederea obținerii autorizațiilor de incendiu.

Lucrările vor fi realizate de Primăria municipiului Botoșani cu fonduri primite prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar închiderea grădiniței este necesară pentru respectarea termenelor de execuție.

Închiderea grădiniței în mijlocul anului școlar nu este văzută cu ochi buni nici de părinți, nici de cadrele didactice și nici de autoritățile din cadrul învățământului.

Ada Macovei a declarat că IȘJ Botoșani nu a fost consultat în decizia Primăriei de a efectua aceste lucrări de modernizare, iar părinților li s-a comunicat că este decizia Primăriei municipiului Botoșani.

„Inspectoratul Școlar nu a fost consultat în legătură cu această decizie a Primăriei. Părinții care se îndreaptă spre noi să ne ceară socoteală, nu vor avea niciun răspuns din partea noastră. Clădirea este a Primăriei, iar reprezentanții ei au hotărât reabilitarea, au stabilit cu constructorul termenul de execuție, termenul de predare al amplasamentului iar noi nu avem nimic de făcut.

Nu putem, sub nicio formă, să ne opunem și nici nu avem cum să ajutăm”, a declarat oficialul IȘJ.

Potrivit inspectorului școlar adjunct al IȘJ, Ada Macovei, este vorba despre 11 grupe de copii care sunt afectate de această decizie, respectiv 292 de preșcolari care vor fi nevoiți să-și desfășoare activitatea în mediul online.

 

Spune-ne opinia ta