Gata cu erorile din actele de studii! Ministerul Educației vrea diplome de absolvire cu cod QR

Gata cu erorile din actele de studii! Ministerul Educației vrea diplome de absolvire cu cod QR

Ministerul Educației solicită inspectoratelor școlare ca baza de date cu informațiile referitoare la absolvenții de liceu, promoția 2024, să fie verificată, pentru că, în anul școlar 2023-2024, diploma de absolvire a liceului va conține cod QR. Această verificare  este necesară „pentru a evita ca diplomele de absolvire a liceului personalizate să fie tipărite cu informații eronate”.

Documentul transmis de Ministerul Educației inspectoratelor școlare este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.

 În anul școlar 2023-2024, diploma de absolvire a liceului și diploma de Definitivat pentru profesori vor conține cod QR, potrivit unei hotărâri publicate în Monitorul Oficial. Este vorba despre Hotărârea nr. 30 din 18 ianuarie 2024 privind tipurile de informații și formatul actelor de studii care vor fi eliberate absolvenților și personalului didactic din sistemul național de învățământ preuniversitar.

„Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 30/2024, privind tipurile de informații și formatul actelor de studii care vor fi eliberate absolvenților şi personalului didactic din sistemul national de învăţământ preuniversitar, în anul școlar 2023 — 2024, formularul actului de studii ”Diplomă de absolvire a liceului” având codul de identificare 17-6-9 va fi tipărit personalizat și cu un cod QR ce va conține un identificator unic care, ulterior, va permite identificarea şi va confirma autenticitatea actului de studii”, se arată în documentul Ministerului Educației.

„Pentru a evita ca diplomele de absolvire a liceului personalizate să fie tipărite cu informații eronate este necesar ca baza de date ce conține informațiile referitoare la absolvenții de liceu, promoția 2024, să fie verificată și, dacă se impune, actualizată şi completată corespunzător, astfel încât diplomele de absolvire a liceului să conțină informații corecte și reale”, mai transmite Ministerul.

 Această verificare este esențială pentru a preveni întocmirea eronată a actului de studii personalizat și astfel se evită întârzierile în eliberarea actelor de studii beneficiarilor direcți.

Sursa: edupedu.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încă o parohie vacantă în Botoșani, se caută preot pentru aproape 160 de familii!

Vineri, 12 Aprilie 2024
760

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat vineri, 12 aprilie 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc ...

Poarta Focșanilor. Ce se întâmplă cu Moldova în caz de război?

Vineri, 12 Aprilie 2024
415

Ce se întâmplă cu Moldova în cazul unui război cu RusiaIstoricul dărăbănean Dorin Dobrincu a consemnat zilele trecute pe Facebook două declarații îngrijorătoare pen...

Olimpicii din ”Laurian”: Pasiunea pentru geografie aduce performanță școlară!

Vineri, 12 Aprilie 2024
503

Geografia, știința care studiază Pământul, s-a dezvoltat ca o disciplină cuprinzătoare care încearcă să înțeleagă Pământul cu toate complexitățile sale naturale ș...