Flori, baloane și borcane cu zacuscă în curtea unui liceu din Botoșani! (foto, video)

Atmosfera de voie bună s-a revărsat dincolo de gardul ce împrejmuiește liceul, iar muzica și hora în care s-au prins elevii au animat din plin curtea interioară.

 

Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" Botoșani a continuat manifestările prilejuite de împlinirea a 50 de ani de la înființare, organizând, în cadrul programului Școala Altfel o serie de activități recreative, reunite sub titlulFestivalul Toamnei și al Tradițiilor”.

Joi, 9 noiembrie 2023, curtea interioară a Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi" Botoșani fremăta de cântec, joc și voie bună.

Elevii mai puțin curajoși, care nu s-au prins în horă, au avut grijă de standurile frumos amenajate, pline de bunătăți făcute chiar de mâna lor (sau a părinților).

Borcane cu zacuscă și dulcețuri, care de care mai îmbietoare, au fost înghesuite printre coșurile pline ochi cu legume și fructe de sezon, iar pe alocuri, încercând să nu se lase mai prejos, crizanteme violacee au asigurat, alături de baloanele multicolore, registrul cromatic al manifestării.

Reguli ”stricte” la festival!

Organizatorii acestui festival au ”impus” o serie de reguli stricte, de care să țină cont întreaga suflare, fie elevi, fie profesori, cu menirea de a menține buna dispoziție și veselia (molipsitoare), fiind decretate următoarele:

  • Fiți veseli!
  • Nu utilizați telefonul decât în caz de urgență!
  • Nu țipați. Nu vorbiți foarte tare!
  • Concentrați-vă pe tot ce se întâmplă!
  • Contribuiți să se întâmple ceva magic, de neuitat!
  • Socializați!
  • Apreciați, lăudați!
  • Lăsați la plecare așa cum ați găsit, sau mai curat!

Jumătate de secol de existență

Potrivit site-ului de prezentare asachibt.ro,  Colegiul Tehnic "Gheorghe Aasachi" Botoșani a fost înfiinţat prin Ordinul nr. 65/01.09.1973 al Ministrului Industriei Construcţiilor de Maşini-Unelte şi Electrotehnicii, ca Şcoala Profesională Botoşani, de pe lângă Întreprinderea "Electrocontact" Botoşani, funcţionând ca grup şcolar.

Menirea sa, la acea dată, era de a pregăti forţa de muncă pentru Întreprinderea Electrocontact Botoşani şi pentru alte unităţi ale tinerei, pe atunci, platforme industriale botoşănene. În decursul istoriei sale, acestei unităţi şcolare i-au trecut pragul mii şi mii de tineri care şi-au desăvârşit pregătirea profesională prin diverse forme de şcolarizare: liceu, şcoală profesională, şcoală de maiştri, şcoală complementară şi şcoală postliceală, atât la învăţământ de zi cât şi la cursuri serale.

Din septembrie 2005, unitatea a devenit Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" Botoșani - primul de acest fel din judeţul Botoşani.

Schimbarea titulaturii unităţii şi transformarea ei în colegiu reprezintă atât omagiul adus arhitectului, ctitorului de şcoală, teatru, piesă românească şi poetului botoşănean Gheorghe Asachi, cât şi emblema modificărilor conceptuale şi structurale semnificative, care au marcat evoluţia politicii educaţionale a şcolii şi au propulsat-o în elita unităţilor şcolare botoşănene, se arată pe pagina de internet a școlii.

Aprecierea de care se bucură liceul este datorată atât calităţii procesului de instruire şi educare a elevilor, finalizat prin rezultate foarte bune la examenele de bacalaureat şi admitere în facultăţi şi succese remarcabile la concursurile pe meserii şi olimpiadele şcolare, dar şi pentru buna pregătire în meserie a elevilor, mulţi dintre aceştia, integrându-se rapid şi eficient în sfera producţiei sau a servicilor.















 

 

Spune-ne opinia ta