Festivitățile de deschidere a noului an școlar, permise doar cu respectarea anumitor contiții

Festivitățile de deschidere a noului an școlar, permise doar cu respectarea anumitor contiții

Festivitățile de deschidere a noului an școlar se vor desfășura, și anul acesta, sub semnul pandemiei.

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani recomandă respectarea Ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății.

Festivitățile se vor organiza doar  în spații deschise, cu purtarea obligatorie a măștii de protecție și vor dura maximum o oră și jumătate.

Ada Macovei, inspector școlar general al IȘJ, a precizat că ceremonia se va adresa cu precădere elevilor din clasa pregătitoare, clasa a-V-a și clasa a -IX-a.

„Am încredere că în cele mai multe unități de învățământ festivitățile de deschidere a noului an școlar vor fi frumoase. Am rugat și colegii directori să procedeze în așa fel încât aceste manifestări să aibă loc în spații deschise, în curtea școlii, pe terenul de sport, acolo unde este posibil.

Purtarea măștii sanitare va fi obligatorie, iar festivitățile nu ar trebui să depășească o oră și jumătate, cu alocuțiuni scurte din partea colegilor sau a autorităților locale și centrale.

Măcar elevii de clasă pregătitoare, din clasa a-V-a și din clasa a IX-asă beneficieze de o zi memorabilă așa cum era și înainte de pandemie.”, a declarat Ada Macovei.

 

 

Spune-ne opinia ta