Fără telefoane în școală! Ce pățesc elevii care încalcă regulamentul

Elevii nu vor mai avea voie să folosească telefoanele mobile în timpul orelor, potrivit noului Statul al Elevului prezentat miercuri, 7 august, de Ministerul Educației.

Fără telefoane în școală! Ce pățesc elevii care încalcă regulamentul

   Foto: Pixabay

Singura excepție la această prevedere este dacă telefoanele mobile sunt folosite în scop educativ, cu acordul profesorului, prevede documentul care, alături de Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial.

Ambele documente au inclus, încă din versiunea de proiect, restricții cu privire la folosirea telefoanelor mobile la școală, în condițiile în care interdicția este menționată și în Legea învățământului preuniversitar, scrie edupedu.ro.

Nerespectarea interdicției cu privire la telefoane ”poate duce la preluarea echipamentului de către personalul unității de învățământ, în vederea restituirii lui la finalizarea orelor de curs din ziua respectivă, în mod obligatoriu, către părinți sau elevii majori, după caz, conform regulamentului intern al unității de învățământ”.

Anunțul mai menționează că aceste prevederi nu se aplică echipamentelor pe care elevii cu cerințe educaționale speciale (CES) sunt autorizați să le folosească.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzație de tentativă de omor: Un bărbat violent din Botoșani va da socoteală în fața legii!

astăzi, 19:51

Conform cercetărilor polițiștilor, în ziua anterioară, în timp ce se afla într-un imobil de locuințe din municipiul Botoșani, pe fondul unui conflict, acesta ar fi lovit victim...

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

astăzi, 19:15

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

astăzi, 18:34

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...