Emoții, aplauze și discursuri la „Gala Olimpicilor din Educație” (video)

Emoții, aplauze și discursuri la „Gala Olimpicilor din Educație” (video)

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) și Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) au organizat „Gala Olimpicilor din Educație”, care a avut loc joi în „Aula Magna” a Colegiului Național „A. T. Laurian” din municipiul Botoșani. Evenimentul a reunit zeci de elevi, cadre didactice și reprezentanți ai autorităților publice.

Premiile au fost acordate cu sprijinul mediului de afaceri, 13 firme din Botoșani contribuind la răsplătirea elevilor care au obținut rezultate deosebite la olimpiade și concursuri naționale, în anul școlar 2021-2022.

Festivitatea a debutat cu intonarea în cor a imnului național, cuprinzând mai multe momente artistice emoționante.

Gala a fost finanțată de companiile: Electro Alfa CM SRL  Elsaco Electronic SRL, Elsaco Esco SRL, Elsaco Solution SRL,  Formens SRL, Grupul de Distribuție ETA SRL, Hidroplasto SRL, Meprofarm SRL, Pita Impex SRL, Nordic Urbantec SRL, Scorpion SRL, Smart Eco Plus SRL şi Vestra Industry SRL.

„Dacă avem o școală bună, avem ingineri buni, doctori buni, politicieni buni. Cel mai important element al nostru e să învățăm. Vă dau un sfat, am o vârstă la care am văzut multe, am văzut revoluții, crize, trăim astăzi vremuri complicate, cu război la graniță, criză energetică, dar eu doresc să continui un mers optimist. (...) Raționalul este puterea noastră, în subconștient trebuie să aveți puterea și credința că va fi bine. Sunt absolut convins că dacă încercăm credem că este bine, trăim altfel. Este cel mai important lucru să trăim clipa asta, să vă gândiți că acum e bine, dar să vă gândiți și la ziua de mâine. Construiți canale, construiți diguri, ploaia va veni. Voi sunteți formidabili, sunteți locomotiva oricărei societăți, în fața voastră nu stă niciun politician, nu este nimeni mai important ca voi”, le-a transmis copiilor Valeriu Iftime, reprezentantul CCIA Botoșani.

Copiii reprezintă viitorul nostru și ziua de mâine, pentru că într-un final de noua generație va depinde modul în care ne trăim apusul vieții, noi, cei de astăzi. Iar când avem această oportunitate de a le aprecia eforturile susținute pentru rezultatele extraordinare obținute la concursuri naționale sau internaționale, suntem onorați să îi aplaudăm la scenă deschisă”, a fost mesajul inspectorului general al IȘJ Botoșani, Bogdan Suruciuc.

Președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici, a anunțat că deliberativul pe care îl conduce a decis alocarea sumei de 300.000 de lei pentru premierea tuturor olimpicilor din județul Botoșani.

„Iată că ne revedem într-o frumoasă zi de toamnă și culegem roadele peste an. Noi le așezăm acolo unde le este locul. Copiii sunt cea mai prețioasă resursă a noastră și trebuie să avem grijă maximă pentru ca această resursă valoroasă să ni se înmulțească. Că suntem oameni politici sau oameni de afaceri, trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru ca viitorul copiilor noștri să fie din ce în ce mai bun, pentru ca ei să se întoarcă cu drag acasă și să contribuie la dezvoltarea județului Botoșani. Este rândul nostru să le demonstrăm că efortul lor nu a trecut neobservat. Tocmai de aceea am decis și noi, la nivelul Consiliului Județean, să continuăm premierea celor mai buni elevi ai județului. La ultima ședință a Consiliului, pe care am avut-o zilele trecute, am rectificat bugetul și am alocat suma de 300.000 de lei pentru ca la sfârșitul anului să premiem toți olimpicii de la nivelul județului Botoșani. Am premiat și în anii precedenți, dar a fost pandemie și nu am avut cadrul necesar să le spunem „sunteți ai noștri și sunteți buni”, dar vom avea această oportunitate anul acesta și în perioada următoare vom realiza această manifestare”, a afirmat Doina Federovici.

Prefectul Sorin Cornilă a apreciat că tinerii vor schimba maniera în care funcționează societatea, dovedind o abordare diferită față de cea propusă de generațiile predecesoare.

„Sunt mândru să fiu printre cei mai performanți elevi din Botoșani. Celebrăm excelența în educație și ne arătăm aprecierea față de cei care performează și de la care avem de învățat. Voi susține mereu performanța în orice domeniu. (...) Dragi elevi, felicitări pentru ceea ce faceți. Știți deja că cea mai rentabilă investiție este investiția în tineri și cu cât gradul educației este mai ridicat, cu atât societatea este mai dezvoltată. Generația voastră este una specială, diferită și mă bucur că voi veți crea viitorul României și al Europei. Cred în voi, apreciez ideile pe care aveți, modul diferit de a vedea și de a face lucrurile. Sunt convins că veți construi dumneavoastră diferit față de cum am făcut-o noi și cu siguranță va fi o lume mai bună. Îmi doresc ca niciunul dintre voi să nu uite cât de puternic este”, a spus prefectul Sorin Cornilă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 






 

 

Spune-ne opinia ta