Elevii unei școli din județul Botoșani, nelipsiți de la spectacolele Teatrului ”Mihai Eminescu”! (Foto)

Elevii unei școli din județul Botoșani, nelipsiți de la spectacolele Teatrului ”Mihai Eminescu”! (Foto)

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani susține activitățile extrașcolare ale unităților de învățământ din județul Botoșani, derulate în parteneriat cu instituțiile de cultură, pentru că promovează evenimentele culturale în rândul elevilor, le dezvoltă acestora capacitatea de urmărire a unui spectacol real și reprezintă o alternativă diferită de petrecere a timpului liber.

În baza parteneriatului cu Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2 din Tudor Vladimirescu, comuna Albești, coordonați de director prof. Chitic Mihaela, prof. Buneanu Roxana, prof. Herghiligiu Simona și prof. Zănoagă Loredana, au participat, începând cu luna octombrie a anului 2023, la majoritatea spectacolelor jucate pe scena botoșăneană până în prezent.

Elevii școlii susțin cultura locală și participă cu drag la evenimentele promovate de Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani. Astfel, copiii s-au bucurat de spectacole inedite, urmărind cu sufletul la gură piese celebre precum „Ivan Turbincă”, adaptare după poveștile eterne ale lui Ion Creangă, sau monologul „Casting”, ilustrând o luptă dintre bine și rău, dintre capacitatea de adaptare în lumea în care trăim sau retragerea din mijlocul acesteia.

„Cooperarea între școli și instituții de cultură aduce beneficii semnificative pentru educație și dezvoltarea comunității locale. De aceea, încurajez acest tip de parteneriat la nivelul tuturor unităților de învățământ din județul Botoșani”, a declarat Bogdan Gheorghe Suruciuc, inspector școlar general.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O ceartă între două profesoare de la o școală din apropiere de Botoșani s-a încheiat la spital: „S-a izbit pe jos ca și cum aș fi împins-o eu”

astăzi, 16:03
503

Două profesoare de la Școala Gimnazială Zamostea din Suceava se acuză reciproc de loviri. Conflictul ar fi pornit după ce una dintre ele, care este directoarea școlii, nu ar fi lăsat-o pe coleg...

Posturi de medici scoase la concurs de cea mai mare unitate sanitară din Botoșani!

astăzi, 12:22
426

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani anunță scoaterea la concurs a mai multor posturi vacante de medic.Este vorba despre un post cu normă întreagă de med...

Starețul plecat din Botoșani care a fost hirotesit arhimandrit chiar de Ziua Eroilor!

astăzi, 11:59
403

De Înălțarea Domnului, care reprezintă și Ziua Națională a Eroilor, au fost oficiate slujbe de pomenire pentru eroii neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăs...