Toamna a venit și la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”: Activități cu tematică autumnală desfășurate de elevii unei școli din Botoșani!

Luni, 16.09.2024, Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani a fost gazda unei vizite pline de energie și creativitate din partea copiilor din clasele a II-a B și C de la Școala Gimnazială nr. 13 Botoșani, coordonați de prof. Alina Palamaru și Raluca Răileanu.

Curioși și entuziasmați, micuții au pornit într-o călătorie în lumea aricilor cei prietenoși, pufoși și, desigur, înțelepți. Activitatea a început cu o lectură captivantă a poveștii „Ariciul înțelept” de Vladimir Colin, oferită cu drag de bibliotecara instituției.

Cei mici au ascultat cu sufletul la gură întâmplările ariciului care, cu metodele sale înțelepte, reușește să îl păcălească pe lup să nu îl mănânce. După fiecare pagină, se vedea cum curiozitatea copiilor crește, iar la final, când au aflat câteva curiozități despre viața reală a aricilor, încântarea era la cote maxime. Știați că un arici poate avea până la 7.000 de spini? Ei bine, nici copiii nu știau asta, dar acum sunt adevărați experți în „ariciologie”.

Aventura creativă a continuat. Fiecare copil și-a transformat un cartof simplu într-un arici vesel și țepos cu ajutorul unor scobitori. Din mâinile lor harnice au ieșit adevărate opere de artă – arici cu spini strașnici și zâmbete caraghioase.

Se pare că toamna nu este doar sezonul recoltei, ci și sezonul aricilor de cartof. Și pentru că toamna este peste tot în jur, copiii au fost provocați să rezolve ghicitori despre natură și bogățiile toamnei. Răspunsurile lor au venit mai rapid decât căderea frunzelor din copaci.

După această sesiune amuzantă, fiecare copil și-a pus creativitatea la treabă și a colorat fișe tematice cu dovleci, frunze arămii și, bineînțeles, mai mulți arici pregătiți de hibernare.

Copiii au petrecut, în compania cărților, o zi de neuitat, plină de veselie, culoare și povești minunate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O firmă din Botoșani vrea să reabiliteze rețelele termice din municipiul Suceava!

astăzi, 10:15

A fost depusă o singură ofertă, cea a firmelor Elsaco Electronic Botoșani, lider de asociere, SICOR București și Conest Iași. Durata contractului este 29 luni, din care cinci luni pentru pro...

Inteligența artificială revoluționează evaluarea în educație!

astăzi, 09:33

Evaluarea elevilor în școli și universități este pe cale să se schimbe radical, pe măsură ce inteligența artificială (AI) își face loc în sistemul educațional. Examenele t...

Biserica rectitorită la Hlipiceni de Arhim. Ciprian Grădinaru va fi sfințită sâmbătă

astăzi, 08:24

Sâmbătă va fi resfințită Biserica „Izvorul Tămăduirii” din Hlipiceni, județul Botoșani, localitatea natală a Arhimandritului Ciprian Grădinaru, Eclesiarhul Paraclisului Cat...