Elevii de la Școala Tudor Vladimirescu au învățat o lecție importantă: „COOL nu înseamnă DUR!” (Foto)

Acțiunea face parte din Proiectul Local de prevenire a violenței și bullying-ului în școli și cultivă valori morale precum toleranța, acceptarea, ajutorul reciproc și prietenia.

Elevii de la Școala Tudor Vladimirescu au învățat o lecție importantă: „COOL nu înseamnă DUR!” (Foto)

Luni, 29 ianuarie 2024, la Școala Gimnazială nr. 2 Tudor Vladimirescu-Albești a fost organizată activitatea extrașcolară „COOL nu înseamnă DUR!”, în colaborare cu Serviciul de Siguranță Școlară al Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani, în parteneriat cu Consiliul Județean Botoșani – Autoritatea de Ordine Publică Botoșani.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul Proiectului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), grupul-țintă fiind elevii de gimnaziu, coordonați de cadrele didactice, și a avut ca scop promovarea nonviolenței în mediul școlar. Acțiunea face parte din Proiectul Local de prevenire a violenței și bullying-ului în școli și cultivă valori morale precum toleranța, acceptarea, ajutorul reciproc și prietenia.

Printre obiectivele activității extrașcolare s-au numărat următoarele: înțelegerea și însușirea termenilor de „violență” și „bullying”; conștientizarea efectelor fenomenului „bullying”; recunoașterea cazurilor de bullying atât în rândul elevilor, cât și în rândul profesorilor; combaterea violenței și a bullying-ului de orice tip; depistarea timpurie a victimelor violenței; prevenirea fenomenului de violență și bullying în mediul școlar.

”Elevii școlii au vizionat filmulețe educative în care au identificat numeroase cazuri de violență în școală și de cyber-bullying, recunoscând că au existat cazuri asemănătoare în care s-au regăsit și ei. Discuțiile cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție au evidențiat soluții pentru a combate aceste situații: discuții cu psihologul unității școlare; discuții cu diriginții clasei și cu părinții agresorilor; participarea la activități comune pentru a promova toleranța și nonviolența în școală”, au transmis prof. Chitic Mihaela – director unitate școlară/ manager proiect PNRAS și prof. Herghiligiu Simona – expert educațional PNRAS.





 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
32

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
64

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
314

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...