Elevii de 10 la examenele naționale, premiați de municipalitate. „Sper să fiți un exemplu pentru colegii voștri” (video)

La premiere au fost prezenți doar elevii care au obținut 10 la Evaluare Națională. Aceștia sunt de la două colegii din municipiul Botoșani. 

Elevii care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională și la Bacalaureat au fost premiați de municipalitatea botoșăneană. Deși la sediul Primăriei a fost așteptată și singura elevă, din municipiul Botoșani, care a luat 10 la Bac, s-au prezentat însă doar trei dintre cei care au obținut punctaj maxim la Evaluare Națională.

Absolvenții de gimnaziu și liceu au fost așteptați în sala „Mihai Eminescu” din incinta Primăriei, la ora 11:00. Au mai fost prezenți prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, alături de inspectorii școlari adjuncți prof. Cristina Bălăucă și prof. Ciprian Manolache.

Sunteți cei mai buni dintre cei mai buni elevi ai municipiului Botoșani. Este o tradiție la Primărie să premiem elevii care au luat 10 la Bacalaureat și la Evaluarea Națională. Acest lucru a fost aprobat de Consiliul Local și avem această onoare să vă premiem”, a declarat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Și șeful educației botoșănene le-a transmis un mesaj cu încărcătură emoțională celor care, în ciuda obstacolelor întâmpinate de-a lungul anilor, au reușit să atingă o astfel de performanță.

„Vă felicit, dragi elevi, pentru că datorită vouă suntem poziționați pe harta României la note de 10. Complicat, veniți după o perioadă în care ați experimentat învățământul online, ați avut și experiența unei greve a cadrelor didactice, deci ați avut multe trăiri care nu sunt tocmai legate de educație. Pentru asta vă felicit pentru rezultatele pe care le-ați obținut, sper să fiți un exemplu pentru colegii voștri, să îi stimulați și să îi trageți după voi pentru obținerea notelor maxime pe parcursul anilor de liceu, acolo unde veți fi fiecare. Dragi părinți, vă mulțumim pentru ajutor, pentru că parteneriatul școală – comunitate locală - părinți trebuie să funcționeze. Fără acest parteneriat totul ar fi dificil”, a declarat prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Cristina Bălăucă, inspector școlar adjunct, a transmis că este emoționată, mai ales că doi dintre cei premiați au fost elevi de-ai săi.

„Sunt emoționată pentru că doi dintre cei trei copii sunt elevi la mine la școală. Sunt niște copii foarte conștiincioși, fac parte dintr-o clasă în care se puteau lua mulți de 10. Îndrăznesc să spun, fără să se supere profesorii de română, că la română este un pic mai greu. La matematică s-au luat mulți de 10, dar la română e mai greu, pentru că trebuie să impresionezi”, a declarat prof. Cristina Bălăucă, inspector școlar adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Elevii care au obținut media 10 la Evaluare Națională sunt Bălan Amelia Alexandra de la Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani, Crăciun Vlad de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani, Zamfirescu Ioana Antonia de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani și Patriu Marinela Larisa de la Școala Gimnazială „Leon Dănăilă” din Darabani.

Elevele de 10 la Bac sunt Andra Mera de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani, și Lavinia Pintilei de la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi.

Aceștia au primit câte un premiu în valoare de 1.000 de lei. 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

astăzi, 15:42

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Pr...

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

astăzi, 14:57

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea. La fața locului au ajuns mai multe echipa...

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

astăzi, 14:15

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monit...