Elevii Colegiului National "Mihai Eminescu" Botosani, in presa din Germania - FOTO

În perioada 10-17 martie are loc vizita elevilor de la Colegiul Mihai Eminescu în Hamburg,Germania, în cadrul proiectului East and West Come Together, Communication and Collaboration for a Common Future,proiect iniţiat de conducerile celor două instituţii de învăţământ,d-na director Chiriac Cristina şi dl.director Schulz Ştefan si consemnat pe prima pagina a cotidianului din Hamburg.

Elevii Colegiului National "Mihai Eminescu" Botosani, in presa din Germania - FOTO

A fost rândul elevilor români să întoarcă vizita, după ce în luna octombrie, 2016, elevi de la Winsen Gymnasium,Hamburg au petrecut o săptămână în Botoşani. Delegaţia botoşăneană a fost condusă de prof.Barczak Dana şi prof.Chiponcă Nicoleta. Activităţile la care au participat elevii români vizează exemple de bune practici în domeniul educaţiei şi spiritului civic,diferenţe culturale şi sociale.

Astfel, elevii au participat la ore de curs şi ateliere de lucru ,alături de elevi germani, au petrecut o zi istorică în Berlin,au vizitat instituţii de cultură din Hamburg şi Winsen şi au putut constata că există multe preocupări comune în spaţiul European, indiferent de ţara de origine.

”Pentru o cunoaştere mai bună a dimensiunii europene în ceea ce priveşte educaţia tinerilor şi formarea cadrelor didactice,intenţionăm să continuăm proiectul cu Winsen Gymnasium din Hamburg prin implicarea unui număr mai mare de elevi şi profesori,” a declarat directorul colegiului,prof.Cristina Chiriac.

(Comunicat de presa)

C:\Users\Director\Desktop\GERMANY PRESS.jpg
C:\Users\Director\Desktop\CNME SI PRESA DIN GERMANIA.jpg

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
330

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
350

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
212

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...