Elevii claselor terminale de liceu susțin luni prima probă a simulării examenului de Bacalaureat 2023

Elevii claselor terminale de liceu susțin luni prima probă a simulării examenului de Bacalaureat 2023

Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a susţin, luni, 27 martie, proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2023, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Proba obligatorie a profilului va fi marţi, iar miercuri proba la alegere a profilului şi specializării, scrie Digi24.ro.

Elevii din partea minorităţilor naţionale susţin pe 30 martie proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Elevii vor afla rezultatele la simulările examenului de Bacalaureat pe 6 aprilie. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, iar probele încep la ora 9:00, moment în care vor fi distribuite subiectele. Subiectele de la simularea examenelor naţionale sunt redactate sub forma unei broşuri care se tipăreşte faţă-verso, conform Ministerului Educaţiei.

Probele la care se va susţine simularea examenului de Bacalaureat sunt: Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă - pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, argumentare şi comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor. Potrivit Ministerului Educaţiei, simularea are ca obiective familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

„Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vară. Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi”, menţionează Ministerul Educaţiei.

Calendarul simulării examenului de Bacalaureat

Simulările la examenul de Bacalaureat se vor desfăşira după următoarul calendar:

27 martie: Limba şi literatura română - probă scrisă;

28 martie: Proba obligatorie a profilului - probă scrisă;

29 martie: Proba la alegere a profilului şi specializării - probă scrisă;

30 martie: Limba şi literatura maternă - probă scrisă;

6 aprilie: comunicarea rezultatelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Focar de pestă porcină africană la granița cu Suceava, localități din Botoșani cuprinse în ”zona de supraveghere”!

Duminică, 14 Iulie 2024
319

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a declarat focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din Slobozia, comuna Zvoriştea.Aceasta, du...

PS Nichifor Botoșăneanul a botezat copilul unui preot din Botoșani!

Duminică, 14 Iulie 2024
646

În cadrul Sfintei Liturghii a fost săvârșită Taina Botezului pentru pruncul Rafail, băiatul familiei părintelui Dumitru Anușca, iar casa parohială, care a trecut printr-un proces de...

FC Botoșani - Oțelul Galați, mâine de la ora 18:30

Duminică, 14 Iulie 2024
204

Meciul de fotbal FC Botoșani - Oțelul Galați va avea loc luni, 15 iulie 2024, în etapa întâi din Superliga României.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Oțelul!F...