Elevi din Botoșani, premiați în cadrul unui concurs de educație juridică (fotogalerie)

În cadrul acestui concurs elevii și-au testat cunoștințele dobândite la orele de Educație Socială și Juridică.

Elevi din Botoșani, premiați în cadrul unui concurs de educație juridică (fotogalerie)

Duminică, la sediul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani a avut loc premierea elevilor care au participat la un concurs de educație juridică, organizat cu ocazia împlinirii a opt ani de la înființarea Asociației „VeDem Just”.

Concursul a fost organizat de IȘJ în parteneriat cu Asociația „Voci pentru Democrație și Justiție”, fiind intitulat „VeDem Just Birthday Kahoot”. Au participat elevi atât din mediul urban, cât și din mediul rural al județului Botoșani.

Concursul a fost organizat pe platformele Kahoot și Zoom.               

Elevii și-au testat cunoștințele dobândite la disciplinele Educație Socială și Educație Juridică, având ca bibliografie Ghidul ,,Elevul și Legea’’, elaborat de judecătorul Cristi Danileț.

În urma evaluării, elevii au fost răsplătiți cu premii în cărți, diplome și bani. Locul 1 (premiu în valoare de 300 de lei) a fost ocupat de Andrieș Andreea, de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani, locul 2 (premiu în valoare de 200 de lei) a fost ocupat de Pîrțac Gabriel de la Școala Gimnazială nr. 11 din Botoșani, iar locul 3 (premiu în valoare de 100 de lei) i-a revenit lui Macsim Maria, de la Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani.

Locul 4, adică Mențiunea I, i-a revenit lui Aruștii Armin de la Școala Gimnazială „Grigore Antipa” din Botoșani, iar locul 5 – Mențiune lui Sandu Eduard, tot de aceeași unitate de învățământ.

Scopul concursului și al activităților de educație juridică este de a contribui la dezvoltarea comportamentului participativ al tinerilor, de a veni în sprijinul elevilor, de a  îi ajuta să îşi asume responsabilităţi, militând pentru afirmarea drepturilor lor. Ne dorim astfel, o promovare a unei culturi juridice menite să încurajeze atitudinea civică și respectul față de lege, în rândul elevilor’’, a declarat Bogdan Gheorghe Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.








 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un incendiu provenit de la un scurtcircuit a cuprins subsolul unui bloc din Botoșani!

astăzi, 18:17
63

Panică, în această după-amiază, pe scara unui bloc de pe Aleea Arcului din municipiul Botoșani, după ce la subsol a izbucnit un incendiu.Locatarii au simțit miros de fum și de plasti...

Cel mai mare program de investiții în educație în administrația lui Cosmin Andrei: 50 de milioane de euro în 3 ani și jumătate

astăzi, 17:49
29

„Am promis în 2020 programul EDUCAȚIE INTELIGENTĂ ÎN ȘCOLI MODERNE. M-am ținut de cuvânt și am alocat în ultimii trei ani și jumătate peste 50 de milioane de euro,...

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
64

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...