Elevă de la Liceul Pedagogic Botoșani, calificată la etapa națională a Sesiunii de referate şi comunicări ştiinţifice, cu o lucrare despre Spionajul feminin în Marele Război!

Andreea Calistru va reprezenta județul Botoșani la faza naţională a Sesiunii de referate şi comunicări ştiinţifice ale elevilor din învăţământul liceal, etapă care se va desfășura la sfârșitul lunii iulie, la Arad. Andreea s-a calificat având cel mai mare punctaj dintre concurenții botoșăneni.

Elevă de la Liceul Pedagogic Botoșani, calificată la etapa națională a Sesiunii de referate şi comunicări ştiinţifice, cu o lucrare despre Spionajul feminin în Marele Război!

Andreea Calistru este elevă în clasa a XI-a la Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga" Botoșani, având o pasiune extrem de serioasă și frumoasă, istoria, care reprezintă și viitorul tinerei, Andreea dorindu-și cu ardoare să meargă la Facultatea de Istorie, pentru a urma o carieră în acest domeniu.

Conștientă de faptul  că istoria reprezintă identitatea noastră ca popor și ca locuitori ai acestei lumi, Andreea simte că avem datoria morală să o cunoaștem, astfel încât cercetează și citește pentru a afla detalii mai puțin cunoscute ale unor timpuri de restriște.

Astfel, după un îndelungat proces de cercetate și ajutată de doamna profesor Jeni Boicu, aceasta a realizat o lucrare științifică în care abordează un aspect important al Primului Război Mondial, dar mai puțin cunoscut publicului larg: Spionajul feminin în Marele Război.

Lucrarea a fost prezentată în cadrul etapei județene a Sesiunii de referate și comunicări științifice, secția istorie universală, unde adolescenta a prezentat remarcabil tema aleasă, drept pentru care a obținut 99 de puncte din 100 posibile.

Având cel mai mare punctaj dintre concurenții botoșăneni, va reprezenta județul la etapa națională, desfășurată în perioada 26-29 iulie, la Arad, unde va fi însoțită de eleva Iulia Elena Suceveanu de la Colegiului Național "A. T. Laurian", care a obținut 98 de puncte la această etapă.

Amândurora, succes!

(comunicat de presa)


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Regulamentul Concursului de Eseuri și Poezie ”Sfinții închisorilor”, ediția a VI-a, Botoșani 2024

astăzi, 14:16
5

Competiția își propune să scoată în evidență, prin valorificarea viziunii tinerilor elevi, rolul și importanța jertfei pătimitorilor din închisorile comuniste; transformări...

Zilele municipiului Botoșani în atenția jandarmilor și în acest an! (foto)

astăzi, 14:05
24

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a suplimentat efectivele care vor asigura ordinea și siguranța publică la Zilele municipiului Botoșani, manifestare cultural-artistică organizată &i...

Moartea cutremurătoare a lui Ionuț în Italia, în noaptea de Paști, într-un container de haine uzate!

astăzi, 13:32
467

Costantin Romeo Ionuț Antonie, tânăr român de 23 de ani, a murit într-un mod tragic duminică noaptea spre luni, în timp ce încerca să sustragă haine dintr-un contain...