„Drag de aproapele nostru”: Activitate de voluntariat cu elevii unui liceu din Botoșani! (foto)

Copiii, alături de cadrele didactice, au strâns alimente neperisabile pe care ulterior le-au donat unor familii nevoiașe.

„Drag de aproapele nostru”: Activitate de voluntariat cu elevii unui liceu din Botoșani! (foto)

Inspirați de gândurile remarcabilului activist american dr. Martin Luther King Jr. "Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilați?" colectivul de profesori și elevi ai Liceului „Dimitrie Negranu" din Botoșani, coordonați de doamna profesor Grădinaru Raluca, au realizat o activitate de voluntariat cu tema „Drag de aproapele nostru".

Activitatea a început prin colectarea de alimente neperisabile (făină, ulei, zahăr, paste, orez, conserve, dulciuri) care au fost predate partenerului Asociația „Grup Civic”.

În cursul zilei de sâmbătă, elevii voluntari ai liceului, Șovan Mihai și Lupușoru Oana, împreună cu voluntarii asociației au distribuit alimentele unor familii mai puțin norocoase din satul Ionășeni, județul Botoșani.

De asemenea, activitatea a fost înscrisă în Proiectul „4/4 Pentru Prieteni” inițiat de Ambasada Statelor Unite ale Americii și American Councils for International Education care susțin implicarea în activități de voluntariat, prietenia și colaborarea.

Activitatea de astăzi a fost una foarte specială. Am avut ocazia să cunosc persoane care din puținul lor au dat și la alții fără a cere ceva în schimb. Am cunoscut și văzut oameni care nu se plângeau că nu le merge internetul sau că mâncarea nu e bună sau că hainele de pe ei nu sunt de firmă. La orice lucru mărunt spuneau mulțumesc, indiferent dacă era jucărie, mâncare, etc. Este un sat unit, fiecare se cunoaște cu fiecare, se înțeleg, se ajută și sunt muncitori. A fost o experiență minunată, nu am cuvinte! Sper ca la rândul vostru să luați exemplu și să dați din puținul vostru și la ceilalți! Dar din dar se face Rai!", a mărturisit elevul Mihai Șovan, declarându-se încântat de activitate.

Colectivul Liceului „Dimitrie Negreanu" vă provoacă să fiți buni, să răspândiți bucurie și să schimbați lumea prin fapte bune.






 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu: „Pentru cinstirea veteranilor de război, continuăm și în acest an Concursul de eseuri „Eroul de lângă mine” (Foto)

astăzi, 17:20
25

Concursul este destinat elevilor botoșăneni și urmărește valorificarea și transmiterea experiențelor veteranilor de război botoșăneni și ale familiilor acestora în conștiința elevil...

Programul casieriilor Nova Apaserv în vacanța de Paște!

astăzi, 15:52
37

În perioada 1 – 7 mai casieriile societății Nova Apaserv vor avea un program diferit. Astfel, de 1 Mai doar unele casierii vor fi deschise publicului.Este vorba despre cea de pe Bule...

(P) Ghid complet pentru achiziționarea unui nou aragaz

astăzi, 15:40
60

Cu ce îți petreci cel mai mult timp în bucătărie? Cu gătitul, desigur! Asta înseamnă că ai nevoie de cele mai bune aparate care să-ți ușureze munca și să facă din rețete...