Doliu în educația botoșăneană, s-a stins un profesor legendar. ”Era un hâtru, dar elegant, cu mult bun simț” (Foto)

A fost profesor, director de școală, dar fost mai presus de toate un om în adevăratul sens al cuvântului. A respectat și a fost respectat, a educat și a unit oameni, fie că a fost vorba despre elevi sau colegi de profesie.

Doliu în educația botoșăneană, s-a stins un profesor legendar. ”Era un hâtru, dar elegant, cu mult bun simț” (Foto)

Inginerul Nicolae Ștefan a plecat la cele veșnice, la vârsta de 73 de ani. Era pensionat de mai bine de șapte ani. A fost director al Liceului din Șendriceni, unde a predat și fizică și chimie.

”Un om pe care l-am respectat ca fost șef, ca fost director, deși niciodată nu a vrut să-mi impună acest lucru... Sunt unii oameni care îți impun respect prin felul lor de a fi, prin comportamentul lor și nu prin folosirea ”biciului” administrativ”, a transmis preotul Teodor Ciurariu.

Părintele a mărturisit că a primit vestea tristă chiar în timpul slujbei de duminică.

”Domnul inginer Ștefan a trecut în veșnicie în urmă cu câteva ore. Eram la Biserică si făceam Sfânta Liturghie astăzi, de Sfântul Ioan Botezătorul, cel care a fost nașul Mântuitorului Hristos. Am primit un mesaj pentru rugăciune. El, inginerul, era prietenul meu mai în vârstă. Era un hâtru, dar elegant, cu mult bun simț. Deseori ne întâlneam prin oraș, îmi zicea că nu e foarte bine, dar avea un optimism al lui. Îl admiram pentru felul lui de a privi viața, pentru curajul lui”, spune părintele Ciurariu.

Prof. Nicolae Ștefan a fost nu doar un excelent cadru didactic, ci și un lider care a știut întotdeauna să unească un colectiv.

”Ca director l-am admirat pentru felul în care știa să diriguiască cu blândețe toate problemele instituției fără invective, apostrofări sau ”terorism spiritual". Am rămas prieteni și după ce eu am plecat de la Liceu. Prieteni pentru toată viața, până ce moartea ne va despărți, ca într-un mariaj duhovnicesc. Adio domnule Director, Adio domnule inginer, Adio OMULE FRUMOS. Dumnezeu să te ierte. Te voi pomeni mereu în rugăciunile mele ca fiind un binefăcător de-al meu de la care am învățat cum se poate conduce o instituție cu duh de blândețe, elegant, fără a distribui ”fitile " și a învrăjbi pe subordonați”, a încheiat părintele Teodor Ciurariu.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
457

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
148

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
420

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...