Doi studenți au reprezentat România la o competiție internațională de matematică, unul este din Botoșani. „E foarte greu să concurezi cu cei mai buni studenți din lume” (foto)

Doi tineri studenți, între care unul născut în județul Botoșani, au reprezentat România la o competiție internațională de matematică în Bulgaria.

Mirel-Alin Ciornei și Mihaela Hudișteanu sunt cei doi studenți care s-au întors acasă cu medalii de la International Mathematics Competition for Univeristy Students. Competiția, ajunsă la ediția cu numărul 31, s-a desfășurat în perioada 5 – 11 august la Blagoevgrad, în Bulgaria.

Mihaela se află la prima participare, însă Alin a venit și anul trecut acasă cu rezultate excepționale de la această competiție. Mihaela Hudișteanu începe din toamnă anul III în cadrul Facultății de Informatică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și anul II la Facultatea de Matematică din cadrul aceleiași universități.

Pe lângă medalia de aur pe care a reușit să o obțină la această competiție internațională, Mihaela a mai adăugat în palmares și medalia de argint la Balcaniada de Matematică pentru Studenți (SEEMOUS).

Mihaela și Alin au fost singurii reprezentanți ai universităților din România la competiția internațională din Bulgaria.

„Onorabil atât pentru universitatea unde studiez în prezent la master, cât și pentru orașul meu natal, Botoșani”

Alin Ciornei este din Botoșani și este student la master în cadrul Facultății de Matematică din Iași și spune că a fost o onoare să participe și în acest an la International Mathematics Competition for Univeristy Students.

Nu pot spune că nu am avut emoții. E foarte greu să concurezi cu cei mai buni studenți din lume, majoritatea dintre ei fiind olimpici internaționali dinainte să fie studenți. Anul acesta au fost puțin mai mulți români decât anul trecut, însă reprezentând universități atât din Franța, cât și din Elveția. Consider că m-am descurcat onorabil aducând o medalie de bronz la un punct distanță de cea de argint. Onorabil atât pentru universitatea unde studiez în prezent la master, cât și pentru orașul meu natal, Botoșani, pe care le-am reprezentat”, a declarat Alin Ciornei.

Totodată, tânărul botoșănean a ținut să facă o remarcă despre sprijinul pe care administrația publică locală a declarat că îl va arăta și față de studenți, nu doar față de elevii olimpici din Botoșani.

„Anul acesta domnul primar Cosmin Andrei a scris într-o postare «Susținem și premiem performanța!» Poate doar pe cea a elevilor. Anul trecut nu a susținut sau premiat performanța studenților botoșăneni. Vom vedea dacă și cum este susținută și premiată performanța studenților din acest an”, a completat Alin.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

Thursday, 19 September 2024

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Pr...

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

Thursday, 19 September 2024

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea. La fața locului au ajuns mai multe echipa...

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

Thursday, 19 September 2024

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monit...