Deschiderea oficială a Olimpiadei Naționale de Limba ucraineană la Botoșani (Foto)

Deschiderea oficială a Olimpiadei Naționale de Limba ucraineană la Botoșani (Foto)

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se desfășoară a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de prestigiu care își propune să promoveze și să susțină limba și cultura ucraineană.

Deschiderea oficială a olimpiadei a avut loc luni, 22 aprilie 2024, în Sala de conferințe „Mihai Eminescu” a Complexului hotelier „Rapsodia City Center” din municipiul Botoșani.

Probele scrise se vor desfășura astăzi, 23 aprilie 2024, la Colegiul Național „A. T. Laurian” Botoșani, între orele 9.00-12.00.

La etapa națională a olimpiadei vor participa 68 de elevi din județele Arad, Botoșani, Caraș-Severin, Maramureș, Satu-Mare, Suceava, Timiș, Tulcea și 8 profesori însoțitori. Elevii participanți sunt de nivel gimnazial și liceal și studiază limba ucraineană ca limbă maternă, disciplină de studiu în cadrul programului școlar. O parte dintre elevii participanți, din județele Maramureș, Timiș și Suceava, provin din licee cu predare în limba ucraineană maternă.

Uniunea Ucrainenilor din România, organizație reprezentativă parlamentară a comunității ucrainene, este partenerul principal al Inspectoratul Școlar Județean Botoșani în organizarea acestui eveniment.

”Succes tuturor elevilor participanți!”, a transmis Bogdan Suruciuc, inspector școlar general în cadrul ISJ Botoșani. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte ani de la plecarea scrimerului botoșănean care a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice!

astăzi, 12:52
9

Fost campion național, medaliat la Campionatul Mondial cu echipa României, Dan Găureanu a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice.În ultima parte a vieții a activat ca an...

Turiștii români vor putea să călătorească în Turcia doar cu buletinul!

astăzi, 12:50
11

Cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul, potrivit unui decret prezidențial semnat de Recep Tayyip Erdogan și publicat în Monitorul Oficial al Turciei.Marc...

Adolescent din Botoșani amendat după ce a dat petrecere în apartament!

astăzi, 12:14
80

S-a întâmplat sâmbătă, în jurul orei 02:38. O echipă formată din polițiști locali s-a deplasat pe strada Ștefan Luchian, de unde se auzea muzica.Cele sesizate s-au c...