De ziua lor, tinerii au stat de vorbă cu reprezentanți ai Instituției Prefectului și Consiliului Județean din Botoșani (fotogalerie)

De ziua lor, tinerii au stat de vorbă cu reprezentanți ai Instituției Prefectului și Consiliului Județean din Botoșani (fotogalerie)

Reprezentanți ai Instituției Prefectului și Consiliului Județean (CJ) din Botoșani au stat de vorbă cu voluntarii Fundației Județene pentru Tineret (FJT) din Botoșani explicându-le câteva din tainele administrației publice.

Tinerii au aflat care este rolul celor două instituții în dezvoltarea comunității locale și pârghiile legale prin care se pot implica în acțiuni administrativ-sociale și de tineret. Discuția a fost una vie, participanții au pus multe întrebări și de această dată răspunsurile au fost pe măsura întrebărilor într-o manieră deschisă și sinceră.

Participanții au dorit să afle cum se pot implica activ în viața comunității și au povestit ce acțiuni au făcut ei până acum.

„Nu poate decât să mă bucure implicarea autorităților publice locale în astfel de acțiuni și le mulțumesc pe această cale. Această deschidere a administrației județene este o primă dovadă că porțile instituțiilor publice sunt deschise pentru tineri. Am convenit cu tinerii participanți să nu spunem NU niciodată când cele două instituții ne solicită implicarea”, a precizat Emilian Ivasuc, coordonator activități de tineret FJT din Botoșani.

Din partea Instituției Prefectului a participat subprefectul Paula Berențan și din partea Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, administratorul public al județului Cristi Nistor. Subprefectul Paula Berențan a lansat o invitație la o întâlnire mult mai aplicată pe probleme de tineret în cadrul unei ședințe care se va organiza până la sfârșitul anului școlar.

La acțiune au participat alături de voluntari, Flavius-Alin Damean și Emilian Ivasuc din partea FJT Botoșani și Simon Marcu din partea Centrului Județean de Voluntariat.








 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1151

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
587

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
913

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...