De mâine încep înscrierile la liceu, ce trebuie să știe elevii și părinții!

Joi, 11 iulie 2024, încep înscrierile la liceu pentru elevii absolvenți al claselor a VIII-a care au susținut examenul de Evaluare Națională.

Ultima zi în care se mai pot completa cererile este 22 iulie. Urmează apoi repartizarea computerizată și depunerea dosarului.

Fișele de înscriere la admitere liceu 2024 se completează în perioada 11-22 iulie. Această procedură se realizează la școală, în prezența părinților și a profesorului diriginte. Elevii vor fi anunțați înainte cu privire la ziua iși ora programării.

Înainte de a completa cererea de înscriere, elevii și părinții acestora ar trebui să întocmească o listă cu specializările dorite. Orientativ, ar trebui verificate ultimel emedii de intrare din anii școlari trecuți și poziția elevul în iararhia județeană și pe bucurești, care va fi publicată pe siteul Ministerului Educației azi, 10 iulie.

Odată identificate liceele și specalizările, elevul ar trebui să întocmească o listă cu acele coduri care corespund opțiunilor sale în ordinea preferințelor. Primul, în cap de listă, va fi liceul cel mai dorit. Apoi celelalte, în ordinea descrescătoare a preferințelor. Important este ca lista să cuprindă un număr cât mai mare de opțiuni.

Codurile specifice fiecărei speializări se trec în ordinea preferințelor, pe orizontală, în căsuțele din josul paginii și se completează cu foarte mare atenție. Prea puține opțiuni, prea puține coduri sau coduri introduse eronat pot duce la o repartizare nedorită.

Mai multe pe adevarul.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime a reacționat după FC Botoșani - Rapid: ”Băiatul meu de suflet!”

Sunday, 6 October 2024

Valeriu Iftime a vorbit imediat după meciul cu Rapid și a ținut să puncteze faptul că portughezul Aldair l-a dat pe spate în urma evoluției sale împotriva giuleștenilor. De aseme...

FC Botoșani – Rapid 2-0, VICTORIE mare pe Municipal!

Sunday, 6 October 2024

Aproape 5000 de suporteri au fost prezenți la meci, suporterii înfruntând ploaia și aplaudând succesul fotbaliștilor botoșăneni, antrenați de Liviu Ciobotariu. Rapid a benefici...

Vești bune pentru șoferi: Modul de aplicare a amenzii pentru lipsa rovinietei va fi schimbat

Sunday, 6 October 2024

Documentul prevede o perioadă de 24 de ore pentru plata taxei pentru drumurile naționale. Proiectul de lege a primit deja aviz favorabil de la Comisia de Transport și Infrastructură și va ajun...